Nu rata:

Aljaz Bedene va reprezenta din nou Slovenia. Motivul: Jocurile Olimpice şi Cupa Davis.

Embed from Getty Images

Aljaz Bedene (28 de ani, 49 ATP, maxim: 45 / noiembrie 2015, două finale ATP jucate: Chennai 2015 şi Budapesta 2017) s-a născut la Ljubljana, capitala Sloveniei,  în 1989 şi a jucat pentru ţara sa până în 2015, când a dobândit cetăţenia britanică.

Lucrurile nu au mers însă după cum se aştepta, căci ITF i-a refuzat dreptul de a juca pentru Marea Britanie în Cupa Davis, în baza unei reguli instituite la 1 ianuarie 2015 şi care interzice unui jucător să evolueze pentru două ţări, ceea ce era cazul pentru Aljaz, care jucase în 3 întâlniri sub culorile slovene.
A urmat o bătălie aprigă cu forul internaţional, cazul fiind construit pe faptul că aplicaţia lui Bedene era făcută înainte de această dată. Ultimul apel a fost respins  în martie 2017.

După ce această luptă i-a afectat şi performanţa sportivă – anul trecut ieşise din top 100 ATP şi luase în considerare inclusiv retragerea din tenis – acum el a luat decizia de a reprezenta din nou Slovenia, începând cu 1 ianuarie 2018, atât pentru a putea evolua în competiţia pe echipe, dar şi la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Declaraţia lui Bedene în care îşi anunţă decizia după ce mulţumeşte LTA (Lawn Tennis Association – Federaţia britanică) pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 8 ani cât a locuit în insulă:

 

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com