Nu rata:

ATP Basel 2018: Marius Copil trece şi de Ryan Harrison! În optimi – pentru a 3-a oară în acest sezon – Marin Cilic.

Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini din timpul partidei de aseară

După cele două victorii din calificări, Marius Copil a eliminat ieri, în primul tur (R32) la ATP 500 Series “Swiss Indoor Basel”, al treilea jucător mai bine clasat decât el – tot în două seturi –  finalist la 250 Series Brisbane şi Atlanta, în acest sezon:

Marius Copil (93 ATP) – Ryan Harrison (SUA, 59) 6-2, 7-6(8)

Partida a durat 1h32′.
Dacă în primul set, Marius s-a impus datorită break-urilor din jocurile 3 şi 7, nepierzându-şi serivicul, în al doilea Harrison a făcut break în  al 8-lea game, pe care jucătorul nostru l-a recuperat imediat. Totuşi, la 5-6, pe propriul serviciu, Marius a trebuit să salveze prima minge de set, pentru a duce setul în tie-break.
Acolo, tot el a asigurat suspansul, căci s-a desprins repede: 6-1, dar americanul a salvat 5 mingi de meci şi cu 6 puncte câştigate la rând şi-a mai creat o oportunitate de a câştiga setul. Apărată şi aceasta de Marius, care a mai ratat o minge de meci la 8-7, pentru ca, în sfârşit, să o fructifice pe a 7-a.

Credit Info: atpworldtour.com

Marius dobândeşte 45 de puncte pentru calificarea în optimile de finală, pe care le adaugă celor 20 obţinute în calificări. Cu cele 65 de puncte dobândite deja aici, el şi le apară pe cele din săptămâna corespondentă a lui 2017 – 40 la număr – şi parte din cele 65 obţinute la ultimul turneu pe care l-a jucat anul trecut.

Adversarul lui Marius din optimile de finală va fi Marin Cilic (6, clasament maxim: 3 ATP / ianuarie 2018, 30 de ani) [3], care ieri l-a eliminat în primul tur: 6-4, 6-2 în pe Denis Shapovalov (Canada, 29).

Marius a mai jucat cu Cilic de două ori în acest sezon, în turul 2 (R32 / hard) la Masters 1000 Cincinnati şi în primul tur (R128 / hard) la US Open, palmaresul direct dintre ei fiind acum favorabil croatului: 2-1

Credit Info: itftennis.com

Nici partida lui Marius, nici cea a echipei Rojer / Tecău din sferturile de finală ale probei de dublu, nu sunt programate astăzi. Dar nu mai devreme de ora 20.00 va începe partida contând pentru turul 1: Roger Federer (Elveţia, 3 ATP) [1] – Filip Krajinovic (35).

Ordinea de joc – 23.10 – ATP Basel 2018

Tablourile turneelor ATP

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com