Nu rata:

ATP Madrid 2017: Marius Copil câştigă după un final de un rar dramatism, cu ochii înlăcrimaţi de emoţie! Urmează Andy Murray!

Imposibil de redat în cuvinte dramatismul şi emoţia din finalul partidei din turul 1 (R56) al turneului ATP Masters 1000 “Mutua Madrid Open” dintre Marius Copil şi Guillermo Garcia-Lopez!

Am să încerc să descriu pe scurt tie-break-ul setului decisiv început în forţă de spaniol: 3-0, 4-1, 5-3.
Scor de la care trei puncte consecutive i-au adus lui Marius prima minge de meci.
Garcia-Lopez a întors şi a avut la rându-i prima minge de meci la 7-6.
La următorul punct ne-a stat inima în loc căci reverul lui Marius a prins banda fileului şi – din fericire – a trecut: 7-7.
O a doua minge de meci pentru Marius procurată în urma unui passing incredibil, la un smash al spaniolului pe care doar jucătorul român a crezut că poate să îl ajungă.

Moment de tensiune la acest scor, când un as al lui Garcia-Lopez a fost dat out de arbitru. Totuşi, spaniolul face punctul cu serviciul doi: 8-8.
După care, îşi obţine cea de-a doua minge de meci la 9-8.
De-acum, 3 puncte consecutive ale lui Marius îi aduc victoria, de care – copleşit de emoţie – nici nu este în stare să se bucure manifest. I-am ghicit doar trăirile văzându-i ochii împăienjeniţi de lacrimi.

De sublinat şi faptul că Marius a salvat o minge de set în tie-break-ul primei manşe la 5-6, înainte să şi-o adjudece cu 3 puncte consecutive.

Marius Copil (104 ATP) [WC] – Guillermo Garcia-Lopez (Spania, 124, maxim al carierei: 23 ATP / februarie 2011, 33 de ani) [WC] 7-6 (6), 4-6, 7-6(9)

Partida a durat 2h52′.

GG-L – MC

Credit Info: atp worldtour.com

Moment de referinţă în cariera lui Marius Copil, la care am avut marea bucurie să asistăm, mai ales când ştim lupta feroce pe care o dă de ani zile în circuitele inferioare pentru a progresa spre top 100 ATP.

Intrarea în clubul select nu este 100% sigură încă – deşi el se situează pentru moment pe locul 90 în clasamentul live – căci un număr de 11 jucători l-ar putea întrece teoretic. Dar este evident, că nu toţi o vor face! Vom urmări îndeaproape evoluţia acestui clasament.

Să mai spunem doar că Marius a acumulat 45 de puncte pentru calificarea în optimile de finală, unde îl aşteaptă cel mai tare adversar posibil: liderul clasamentului ATP, Andy Murray.

La aşa performanţă, adversar pe măsură!

Felicitări, Marius!

 

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com