Nu rata:

ATP Miami 2018: Kokkinakis îl învinge pe Federer şi Nadal va reveni în fruntea clasamentului ATP!

Credit Foto: sina.com

Pentru prima dată din 2014 (finală Monte Carlo – primul meci de la Roma), Roger Federer a pierdut a doua oară la rând: după înfrângerea suferită în finala ATP Masters 1000 Indian Wells, ieri a fost învins în primul meci jucat la ATP Masters 1000 “Miami Open presented by Itaú” în faţa lui Thanasi Kokkinakis.

Roger – care anul trecut câştigase ambele turnee – avea nevoie de sferturi de finală aici pentru a-şi păstra locul 1 în ierarhia ATP pe 2 aprilie.

În aceste condiţii, Rafal Nadal îşi va începe atunci cea de-a 5-a serie ca lider mondial, pentru a 168-a săptămână. El va avea în clasamentul din 2 aprilie 8770 de puncte cu 100 mai mult decât Roger Federer.

În partida din turul 2 (R64):

Thanasi Kokkinakis (Australia, 175, clasament maxim: 69 ATP / iunie 2015, 21 de ani) [Q] – Roger Federer (1) [1] 3-6, 6-3, 7-6(4)

Partida a durat 2h21′.
Câte un break de fiecare parte în jocurile 4 ale seturilor respective au decis primele două manşe. În decisiv, s-a câştigat doar cu serviciul şi Kokkinakis s-a desprins de la 3-3 la 5-3, iar Federer n-a mai reuşit decât să se apropie la 5-4 (videoclip la sfârşitul ştirii).

Credit Info: atpworldtour.com

Kokkinakis este la prima victorie în faţa unui lider ATP şi la a doua în faţa unui jucător din top 10 ATP, după cea la Milos Raonic (6), anul trecut la ATP 500 Series Queen’s. El a suferit de-a lungul carierei o serie de accidentări grave, acesta fiind de-abia al 5-lea turneu pe care îl dispută în ultimele 7 luni.

*

Altfel, Roger a lămurit şi faptul că nu va juca pe zgură anul acesta, adică nici la Roland Garros, cum a precizat cu umor la conferinţa de presă pentru un ziarist ce dorea confirmare, căci: “şi French Open e pe zgură” (videoclip 2).

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com