Nu rata:

ATP Sofia 2018: Marius Copil nu a reuşit să treacă de rezistenţa lui Mirza Basic.

Galerie: Marius şi Mirza în timpul finalei
Credit Foto: sofiaopen.bg

Marius Copil nu a reuşit să câştige şi a 5-a partidă la turneul ATP 250 Series “Diema Xtra Sofia Open”.

În finală de astăzi:

Mirza Basic (Bosnia şi Herţegovina) [Q] – Marius Copil (93 ATP)  7-6(6), 6-7(4), 6-4

Partida a durat 2h19′.
Calitatea şi echilibrul acestui meci au confirmat că cei mai în formă jucători la acest turneu s-au calificat în finală.
Nu a avut nici Marius atât de furcă în jocurile cu Haase [5] şi Müller [3], cum nici Basic nu a avut cu Kohlschereiber [4] sau cu Wawrinka [1].

Marius a trecut peste serviciul pierdut timpuriu – în jocul 2 – pe care a reuşit să-l recupereze abia în jocul 10, pentru ca apoi să fie întors în tie-break de la 4-2 şi să piardă primul set.
Nu s-a clintit nici după ce a făcut break în primul joc al manşei a doua şi s-a văzut ajuns din urmă în jocul 10, după ce a ratat şi o minge de set. A jucat curajos la  5-6 şi 30 egal, pentru ca apoi să ne scutească de emoţii şi să câştige destul de clar al doilea tie-break.
Dar în setul decisiv, în care Basic părea iniţial epuizat, Marius nu a mai riscat atât de mult, nu a mai avut luciditatea necesară pentru a-i da lovitura de graţie adversarului său. A ratat două mingi de break la 1-0, ca apoi să cedeze iniţiativa presat de retururile luminoase care-i veneau de dincolo de fileu şi după ce a salvat două mingi de break în jocul 7, nu a mai reuşit acelaşi lucru în jocul 9, cel care a decis finala.

Credit Info: atpworldour.com

Marius rămâne cu acumulările ce i se cuvin pentru calificarea în prima finală a carierei – 150 de puncte, un premiu financiar în valoare de 47.105 €, un maxim de clasament al carierei, 74 ATP, egalat – în timp ce Mirza Basic va urca datorită celor 250 de puncte ATP cuvenite pentru victoria de turneu pe locul 76 ATP fiind recompensat cu un premiu financiar în valoare de 89.435 €.

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com