Nu rata:

ATP Sofia 2018: Marius Copil s-a calificat în prima finală a carierei în circuit!

Credit foto: sofiaopen.bg

Marius Copil a obţinut a 4-a victorie la ATP 250 Series “Diema Xtra Sofia Open”, după ce a câştigat prima semifinală a turneului:

Marius Copil (93 ATP) – Jozef Kovalik (Slovacia, 187) [Q] 6-4, 6-2

Partida a durat 1h16′.
Acelaşi joc sigur, elegant şi ordonat al lui Marius, pigmentat astăzi de o agresivitate ieşită din comun. Am reţinut în special spectaculosul joc de serviciu-voleu, încheiat de fiecare dată cu lovituri de mare fineţe.
Şi cum forma excelentă a jucătorului nostru la acest turneu a fost suficientă ca să-i elimine pe Robin Haase şi pe Gilles Müller, nu avea cum să nu fie şi pentru a realiza acelaşi lucru în faţa lui Jozef Kovalik.
Reţinerea pe care am avut-o la început legată de palmaresul direct dintre cei doi, a fost repede spulberată, căci Sophia Antipolis nu-i totuna cu Sofia, hard-ul nu-i ca zgura şi ca să redevenim serioşi, Marius joacă acum un tenis deosebit.

Primul set a fost adjudecat de român după un break în jocul 2 şi chiar dacă n-a închis la 5-3, când a avut prima minge de set, a făcut-o în jocul imediat următor.
În manşa a doua, Marius a înfrânt de două ori la rând serviciul slovacului – în jocurile 3 şi 5 – absolut suficient – pentru victoria finală, căci adversarul lui nu şi-a creat nicio oportunitate de break astăzi.

Credit Info: atpworldtour.com

Pentru calificarea în prima finală ATP a carierei, Marius Copil acumulează 150 de puncte ATP şi va fi răsplătit cu un premiu financiar în valoare de 47.105 €.

Punctele îl plasează pe Marius pe locul 74 în clasamentul live, singurul care i-l mai ameninţă este Thiago Monteiro, în cazul în care brazilianul câştigă turneul de la Quito şi Marius nu-l câştigă pe cel de aici.

Adversar în ultimul act îi va fi jucătorului român învingătorul din semifinala:

Stan Wawrinka (Elveţia, 15) [1]Mirza Basic (Bosnia şi Herţegovina, 129),

care va începe la ora 18.00.

Galerie videoclipuri (2): Marius, înainte şi după partida ce i-a adus calificarea în finală

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com