Nu rata:

ATP Tokyo 2018: Denis Shapovalov şi-a învins idolul, Stan Wawrinka.

Greu pentru Stan Wawrinka să revină în zonele înalte ale clasamentului ATP, obţinând rezultate bune în faţa puzderiei de tineri jucători, care devin din ce în ce mai buni.

Dacă acum două săptămâni rezista asaltului lui Karen Khachanov (22 de ani) la 250 Series St. Petersburg, pentru a pierde apoi în semifinale în faţa unui jucător mai apropiat ca vârstă, Martin Klizan (29 de ani), astăzi nu a mai reuşit acelaşi lucru în faţa lui Denis Shapovalov (19 ani) în optimile de finală ale ATP 500 Series “Rakuten Japan Open Tennis Championships 2018”:

Denis Shapovalov (Canada, 31 ATP) – Stan Wawrinka (Elveţia, 74) 4-6, 6-1, 6-4

Partida a durat 1h49′.
În setul decisiv, canadianul a reuşit primul break în jocul 7, dar a avut niscaiva probleme în a câştiga prima partidă pe care a jucat-o cu fostul număr 3 ATP, căci la 5-3 a ratat 3 mingi de meci pe serviciul acestuia. A închis însă pe propriul serviciu, la a 5-a minge de meci (la sfârşitul ştirii).

Poate că şi emoţiile au fost de vină, căci Denis l-a urmărit pe Stan câştigând cele 3 turnee de Mare Şlem şi el era genul de jucător pe care l-a avut drept model:

Am realizat că joc cu el doar atunci când am intrat pe teren şi el era în partea cealaltă. M-am crispat puţin, dar mi-am zis: “Ok, nu e Stan”.
A fost extraordinar să fiu pe teren cu el. Mi s-a împlinit un vis. A fost unul din momentele despre care se spune “pentru asta trăieşti”.

Credit Info: atpworldtour.com

Alt reprezentant al Next Gen, Daniil Medvedev (Rusia, 32) [Q] şi-a continuat parcursul bun de aici şi după ce în primul tur trecea de Diego Schwartzman [4], astăzi l-a eliminat pe mai sus menţionatul Martin Klizan (Slovacia, 51) [Q]: 6-4, 6-3 în 1h23′.

În altă partidă, Nick Kyrgios (Australia, 27)  l-a oprit – greu – pe câştigătorul de săptămâna trecută de la 250 Series Shenzhen, Yoshihito Nishioka (Japonia, 95) [WC]: 7-5, 7-6(3) în 1h13′ şi după ce australianul a salvat în manşa a doua – lipsită de break-uri – câte o minge de set la 4-5 şi 5-6, pe propriul serviciu. La sfârşitul ştirii, câteva puncte spectaculoase câştigate de Kyrgios astăzi.

Tablourile turneelor ATP

Galerie videoclipuri (2)

 

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com