Nu rata:

ATP Viena 2018: Djokovic nu s-a lăsat înduplecat să accepte un wild card. Locul 1 se va decide la Paris.

Embed from Getty Images
Organizatorii ATP 500 Series “Erste Bank Open 500”, care se va disputa săptămâna viitoare la Viena, au încercat – conform directorului turneului, Herwig Straka – până în ultima clipă să-l convingă pe Novak Djokovic (2 ATP) să accepte o invitaţie, deşi erau conştienţi că după victoria de turneu a sârbului de la Masters 1000 Shanghai, punctele care puteau fi câştigate la ei, nu-i mai erau indispensabile.

Până la urmă, Nole nu a acceptat şi a decis să se odihnească până la Masters 1000 “Rolex Paris Masters” (29 octombrie – 4 noiembrie), unde va fi decis locul 1 la sfârşitul sezonului. Acolo va veni şi Rafael Nadal, care are de apărat 180 de puncte – sferturi de finală anul trecut – astfel că disputa va începe de la o diferenţă de 35 de puncte în favoarea spaniolului (acum: 215 puncte), identică cu cea din clasamentul Race to London, căci la Turneul Final ATP niciunul nu a punctat anul trecut: Nole nu a participat şi Rafa a pierdut un meci şi apoi s-a retras (nu se acordă puncte pentru înfrângere ca la Turneul Final WTA).

Wild card-ul de la Viena va fi acordat în aceste condiţii, altui Novak, jucătorului gazdelor, Dennis Novak (137 ATP), învinsul lui Dragoş Dima din primul tur al ATP Challenger 43k+H Sibiu 2018.

*

Altfel Nole a explicat într-una din conferinţele de presă de la Shanghai, semnificaţia gestului pe care îl face după meciurile câştigate:

Este însuşi Dumnezeu (zâmbind) în interiorul meu şi de asemenea, pe cer.
Aşa că încerc să împărtăşesc această dragoste, lumina şi energia divină cu toată lumea. Este un moment special pentru mine să joc acest sport pe care îl iubesc şi în care am succes, aşa că acest mod de a sărbători a devenit o obişnuinţă de un an jumătate sau doi.
Este frumos să văd reacţia oamenilor, căci mi-au adresat multe comentarii pozitive. Sunt bucuros că şi ei simt la fel ca mine.

O dovadă că relaţia lui cu Pepe Imaz a lăsat urme adânci, dar acum când lucrurile merg bine, niciun fan de-al lui nu mai are motive să se plângă de asta.

 

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com