Nu rata:

Australian Open 2017: Povestea frumoasă a Mirjanei Lucic-Baroni la această ediţie continuă! Trece de Karolina Pliskova şi o va întâlni în semifinale pe Serena! (Galerie Foto, Video)

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini

Nu-mi vine să cred, e o nebunie. Tot ce pot să spun e că Dumnezeu e bun… Sunt din nou în semifinale. Sunt puţin şocată acum. Într-o zi o să să spun o poveste lungă despre tot ce mi s-a întâmplat, dar n-am visat niciodată că voi ajunge din nou aici.

Aceasta a fost declaraţia Mirjanei Lucic- Baroni după ce s-a calificat astăzi în semifinale. Ea a mai ajuns în semifinalele unui turneu de Mare Şlem o singură dată în carieră, la Wimbledon 1999, când avea 17 ani şi trecea de Monica Seles (4) şi Nathalie Tauziat (8), înainte de a pierde la Steffi Graf (3).
18 ani mai târziu la aproape 35 de ani (9 martie), croata repetă performanţa, care de lunea viitoare îi va asigura un nou maxim de clasament al carierei – cel puţin 29. Pe cel vechi – 32 WTA – îl atingea pe 29 iunie 1998, la 16 ani de-abia împliniţi. Trebuie subliniat şi că la 15 ani ea câştiga primul titlu WTA la Bol şi că tot aici la Australian Open 1998 devenea ce mai tânără jucătoare din istorie care câştiga un titlu de Mare Şlem – dublu, alături de Martina Hingis – la 15 ani şi 8 luni, la primul turneu de dublu jucat în circuitul profesionist.

Ce s-a întâmplat între timp? O poveste lungă, după cum spune chiar Mirjana, cu un tată care a chinuit-o, o retragere îndelungată din circuit şi multe altele.
Dar la fel ca pasărea Phoenix, Lucic-Baroni a renăscut în acest început de sezon şi ne mai dă o lecţie despre lumea tenisului şi protagoniştii ei.

În sferturile de finală de astăzi a turneului femin la Australian Open 2017:

Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia, 79) – Karolina Pliskova (Cehia, 5 ) [5] 6-4, 3-6, 6-4

Partida a durat: 1h47′

 

Credit Info: ausopen.com

*

Serena Williams (SUA, 2) [2] – Johanna Konta (Marea Britanie, 9) [9] 6-2, 6-3

Partida a durat: 1h15′

*

Momentele importante ale celor două partide şi declaraţiile de pe teren ale învingătoarelor:
 

 

Save

Save

Save

Save

Save

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com