Nu rata:

Australian Open 2017: Surpriză de proporţii – Denis Istomin îl învinge pe deţinătorul trofeului, Novak Djokovic!

Dacă de dimineaţă titram că turneul masculin al Australian Open 2017 a început să se agite, iată că doar peste câteva ore el a dat în clocot, căci în turul 2 (R64) s-a consumat cea mai mare surpriză de până acum:

Denis Istomin (Uzbekistan, 117 ATP, maxim al carierei: 33 ATP / august 2013, 30 de ani) [WC] – Novak Djokovic (Serbia, 2) [2] 7-6(8), 5-7, 2-6, 7-6(5), 6-4

Partida a durat 4h48′.

Credit Info: ausopen.com

Novak Djokovic a fost avertizat încă din primul set că Denis Istomin este pus pe fapte mari astăzi şi, nu nepărat pentru că uzbecul a câştigat primul set, ci pentru că a făcut-o după ce a ratat o minge de set şi apoi a salvat alte două. Un mental excepţional care a rămas la fel şi după ce deţinătorul trofeului avea să câştige următoarele două seturi. Iar începând cu setul 4 forţa psihică a lui Istomin – tradusă prin calm, lovituri de o acurateţe impresionantă, construcţii elaborate şi încununate de succes – să crească într-un ritm accelerat în detrimentul celei a lui Djokovic, care s-a retras şi a greşit foarte mult. Nimic nu l-a mai oprit pe uzbec în drumul spre victorie: nici mingea de set ratată în setul 4 şi în niciun caz Nole, care nu a avut nici cea mai mică şansă să recupereze serviciul pierdut la 2-2. De la altfel de la acel scor, fostul lider mondial nu a mai reuşit să câştige decât 7 puncte!

Aşadar meciul vieţii la 30 de ani pentru Denis Istomin, care până acum, în cinci întâlniri, nu câştigase decât un set în faţa lui Djokovic!
În ceea ce îl priveşte pe sârb, reculul, după victoria de turneu de la Doha, este absolut surprinzător.

 

 

Save

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com