Nu rata:

Australian Open 2018: Ora de la care va juca Simona Halep mâine, în optimi. Interviul acordat canalului ESPN.

Embed from Getty Images

Simona Halep va juca mâine a 4-a partidă  la turneul de Mare Şlem, Australian Open 2018.

Partida din optimile de finală (16):

Simona Halep (1 WTA) [1] – Naomi Osaka (72, Japonia, 20 de ani, clasament maxim: 40 WTA / octombrie 2016)

este programată a 4-a pe Margaret Court Arena şi va începe cel mai devreme la ora 8.00 AM.

Ordinea de joc – 22.01 – Australian Open 2018

Palmaresul direct îi este favorabil Simonei: 2-0
Ea a învins-o pe Osaka în ambele întâlniri pe care le-au jucat până acum: 4-6, 6-2, 6-3 la Roland Garros 2016 (R32 / zgură)  şi 6-4, 2-6, 6-3 la WTA Premier Mandatory Miami 2017 (R64 / hard).

Naomi Osaka a jucat doar un turneu WTA în 2018: 3-6, 3-6 cu Yulia Putintseva (Kazahstan, 50) la WTA International Hobart şi două meciuri în Hopman Cup: o înfrângere la Belinda Bencic şi o victorie la Anastasia Pavlyuchenkova.

iar la turneul de Mare Şlem le-a învins pe:

  • Kristina Kucova (Slovacia, 250, clasament protejat: 96): 7-5, 6-2 după 1h17′ în turul 1
  • Elena Vesnina (Rusia, 54) [16]: 7-6(4), 6-2 după 1h35′ în turul 2
  • Ashleigh Barty (Australia, 19) [18]: 6-4, 6-2 după 1h13′ în turul 3

În sezonul 2017, Osaka a regresat de pe locul 47 pe 68, după un sezon fără strălucire: sferturi de finală la WTA International Auckland si Hong Kong şi tururile 3 la Wimbledon, US Open, WTA Premier Mandatory Indian Wells, WTA Premier 5 Toronto, WTA Premier Charleston.

*

Altfel, Simona Halep a acordat ieri, după victoria din turul 3, un interviu lui Chris McKendry şi fostei jucătoare Pam Shriver, de la canalul ESPN (videoclip la sfârşitul ştirii).

Întrebare: Nimeni nu a meritat o victorie mai mult ca tine astăzi, Simona. Felicitări, aproape 4 ore ca să treci de Lauren Davis! Tu, care ai jucat atât de mult tenis în cariera ta, cum ai descrie acest meci?

Simona: A fost unul ieşit din comun. Este cel mai lung pe care l-am jucat, cu atât de multe game-uri. La sfârşit nici nu mai ştiam câte au fost. Am continuat să cred, să lupt. Sincer, nici nu ştiu cum am câştigat, dar am făcut-o şi sunt fericită.

Î.: Ai creat diferenţa în plan fizic, emoţional, mental?

Simona: Mental. Aici a fost marea diferenţă între vechea Simo şi cea nouă: nu am renunţat, nu m-am gândit că o să pierd. Chiar şi când a avut 3 mingi de meci mi-am zis că trebuie să-mi relaxez braţul şi dacă pierd, pierd, asta e. Dar am reuşit astfel să servesc mult mai bine şi am continuat să cred.

Î.: A fost vreun moment anume în timpul partidei pe care îl vei reţine pentru tot resul vieţii? Care a fost cel mai provocator moment? În afara de mingile ei de meci?

Simona: A fost când conduceam şi mai multe jocuri la rând nu am putut să câştig cu serviciul. Atunci îmi ziceam: de ce oare nu reuşesc să fac asta şi să câştig partida? Dar la 13 egal mi-am spus că acesta este numărul meu norocos şi o să fie 15-13.

Î.: Te agăţi de orice în asemenea momente ca să-ţi păstrezi încrederea. Ai vorbit despre vechea Simo, despre noua Simo. Care este diferenţa? Ce s-a întâmplat între timp?

Simona: Am muncit mult ca să mă schimb, să-mi modific modul de a gândi. Partea mentală este foarte importantă şi am început să conştientizez şi să accept asta. Adică, să nu mai renunţ, căci fiecare joacă un tenis excelent şi munceşte din greu în zilele noastre. Or, cum şi eu muncesc din greu, mi-am zis că trebuie să fiu mai calmă pe teren şi mai pozitivă, lucru pe care l-am învăţat de la Darren.

Î.: Rezistenţa la şocuri este un aspect atât de important în devenirea unui mare campion. Cum au contribuit înfrângerile atât de dificile de la Roland Garros, Wimbledon, US Open  în a te face mai puternică şi mai rezistentă?

Simona: După înfrângerea de la US Open am servit neîntrerupt timp de o oră şi jumătate, pentru că Darren îmi spusese că din cauza serviciului pierdusem acel meci. Apoi m-am întors acasă decisă să îmbunătăţesc totul, să devin o jucătoare mai bună. Şi nu m-am oprit. Căci înainte, după o asemenea înfrângere mă opream pentru 3-4 zile, aşa că acel moment m-a ajutat să progresez.

Î.: În prima rundă ţi-ai luxat glezna destul de sever. Cum este acum?

Simona: Nu e grozav. Dar vreau să cred că va fi bine în turul următor. Am o zi liberă… Dar nimic nu mai contează, căci victoria de astăzi a fost una importantă. Vreau doar să mă recuperez şi să mă bucur de următorul meci. Ştiu că nu sunt 100%, dar sunt aici cu inima şi poate că o să fie bine.

Î.: Ce face un atlet de elită ca să se recupereze după un asemenea meci, coroborat cu luxaţia de la gleznă?

Simona: Somnul mă ajută foarte mult. O să dorm după masă, sper că somnul de noapte o să fie unul bun. Şi ciocolata.

*

Videoclip via WTA Romania

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com