Nu rata:

Boris Becker şi Barbara Rittner preiau frâiele tenisului german.

Galerie
Credit Foto: DTB

Într-o încercare de a revigora tenisul german, Deutscher Tennis Bund – Federaţia Germană de Tenis – a anunţat astăzi – într-o conferinţă de presă – numirea lui Boris Becker şi a Barbarei Rittner în calitate de conducători ai tenisului german masculin, respectiv feminin.

Cei doi vor avea decizia şi responsabilitatea în tenisul german de la cei mai tineri jucători, până la consilierea echipelor naţionale.

Boris Becker, fost număr 1 ATP timp de 12 săptămâni (1991), a câştigat 6 turnee de Mare Şlem – Wimbledon 1985, ’86, ’89, Australian Open 1991, ’96, US Open 1989 – şi de două ori  Cupa Davis cu echipa Germaniei (1988, ’89).
A fost căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Germaniei (1995-1997) şi este antrenorul cu cele mai bune rezultate în circuitul ATP, în urma colaborării cu Novak Djokovic, pe care l-a asistat timp de 3 sezoane (2014 – 2016) la cucerirea a 12 titluri de Mare Şlem şi a 14 titluri de Masters 1000, răstimp în care sârbul a fost mai mereu şi lider mondial al clasamentului ATP.

Barbara Rittner a fost timp de aproape 13 ani (2005 – prezent) căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a Germaniei, post pe care îl va ceda acum fostului jucător Jens Gerlach.

La conferinţa de presă de astăzi, Becker a dezvăluit o parte din proiectul pe care îl are:

Am telefonul deschis pentru tinerii care vor să-mi ceară sfatul. Voi vizita centrele de antrenament ale federaţiei, voi urmări turneele şi voi organiza cantonamente. Voi crea structuri noi, mai clare, pentru juniori, voi căuta modalităţi pentru a îmbunătăţi activitatea.
Va fi o muncă pe care o voi face cu inima. Iubesc această ţară, acest sport. Mă bucur să am din nou un rol important.

Sursă Info: DTB

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com