Nu rata:

CONTRAPERFORMANȚĂ: După 23 de ani, românii încheie un sezon fără titlu ATP, Challenger sau ITF «în afara țării», la simplu

.

La masculin, sezonul de tenis din cadrul circuitului profesionist a luat sfârșit astăzi, 27 noiembrie, în mod oficial, cu turneele rămase urmând a conta pentru următorul sezon. Deși Marius Copil a avut un 2017 reușit, terminând pentru prima oară în Top 100 ATP, lucrurile nu au stat la fel de bine pentru ceilalți “tricolori”.

*

Astfel, vă spunem faptul că, din 1994 încoace nu s-a mai întâmplat ca un reprezentant al României să nu cucerească nici măcar un titlu ATP, ATP Challenger sau *ITF (*în afara țării), la simplu. Singurele au fost obținute în turnee de $15.000, la București, Arad, Curtea de Argeș și Chitila, de către Nicolae Frunză (20 ani, locul 601) «x2», Vasile Antonescu (27 ani, locul 634) și Dragoș Dima (25 ani, locul 460). Cel din urmă este al doilea cel mai bine clasat compatriot al nostru în ATP, după Marius Copil.

*

În plus, sezonul acesta este, alături de 2015, cel mai slab din acest secol și din punct de vedere al titlurilor – per total. Iată, în premieră, un tabel prin intermediul căruia vă prezentăm această statistică sumbră :

** circuitul Futures a luat ființă în anul 1998.

 

Până vom avea vești mai pozitive, îl putem cita pe jurnalistul și realizatorul radio Mircea Carp : “Să auzim numai de bine !”, orice-ar însemna asta în ceea ce privește viitorul tenisului masculin românesc.

*

Încheiem astfel și al doilea episod din seria de retrospective tenisistice pe 2017. Primul, care abordează performanțele româncelor din WTA, la dublu, îl găsiți AICI !

 

Daniel Radu

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com