Nu rata:

Cupa Davis 2017: Austria – România 3-1. Nicolae Frunză a pierdut la Dominic Thiem, dar a făcut un meci excelent!

Nicolae Frunză a părăsit arena din Wels aplaudat în picioare de publicul austriac! Şi nu au fost deloc aplauze de complezenţă, căci Nicu a făcut un joc excelent astăzi în faţa celui de-al 7-lea jucător al lumii.

Dacă ieri puneam îndrăzneala lui din partida de dublu şi pe seama sprijinului primit din teren de la Horia Tecău, astăzi el s-a descurcat singur şi a făcut-o foarte bine.
Tehnica şi stăpânirea unor lovituri complicate, neajutate de şansă, ci doar de măiestria lui, l-au îngrijorat şi enervat pe Dominic Thiem, care nici la sfârşitul partidei nu a fost prea vorbăreţ, punând revenirea lui Nicu din primul set pe seama greşelilor lui “prosteşti”.
E adevărat că austriacul nu a avut cea mai bună zi a lui, dar punctele câştigate de Nicu stau mărturie pentru potenţialul lui.
Să vedem cum îl va fructifica în continuare, căci ascensiunea în circuitul ATP este foarte complicată şi trebuie multă muncă şi mai ales o voinţă de fier pentru a răzbate din păienjenişul turneelor Futures şi Challenger.

Acum, când şi-a testat potenţialul într-o companie atât de selectă, va depinde doar de Frunză să-l valorifice pe deplin.
Oricum, nu pot să nu subliniez încă o dată importanţa victoriei de ieri de la dublu, datorată în principal prezenţei lui Horia Tecău în lot, care i-a permis lui Nicu Frunză partida de astăzi.

În cea de-a patra partidă a întâlnirii contând pentru turul 1 al Barajului Grupei 1 a Cupei Davis:

Dominic Thiem (Austria, 7 ATP) – Nicolae Frunză (România, 611) 7-6(3), 7-6(2), 6-3 în 2h20′

Credit Info: daviscup.com

În prima manşă, Thiem s-a desprins în două rânduri cu break-uri în ghemurile 2 şi 6, dar Frunză a recuperat imediat, iar în ghemul 11 a câştigat pentru a 3-a oară pe serviciul lui Thiem, astfel că a servit pentru set la 6-5. De la 30-30, austriacul s-a desprins însă şi a egalat.
În manşa a doua s-a mers cu serviciul până în tie-break adjudecat din nou de austriac, graţie experienţei incomparabil mai mari.
Chiar şi în manşa a treia, Frunză a reuşit să-şi recupereze încă o dată serviciul, după ce Thiem plecase în forţă şi părea în sfârşit relaxat. Românul nu a mai găsit soluţii în finalul de partidă, în care Thiem a zburdat.

Astfel partida Austria – România s-a decis în favoarea gazdelor, ultima întâlnire dintre Gerald Melzer şi Bogdan Borza, fiind una pentru stabilirea scorului final.

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com