Nu rata:

Cupa Davis 2017. Finala: Franţa – Belgia 2-1. Yannick Noah este conştient de riscul pe care şi l-a asumat.

Galerie
Credit Foto: Corrine Dubreuil / daviscup.com

După victoria din partida de dublu a perechii franceze în finala Cupei Davis 2017, Yannick Noah a explicat decizia înlocuirii lui Nicolas Mahut (6 ATP la dublu) cu Richard Gasquet (fără clasament de dublu) şi astfel a destrămării perechii clasate pe locul 6 în ATP Doubles Race 2017, Herbert / Mahut.

La tragerea la sorţi el a evitat să facă acest lucru, încă o dovadă că acum a răsuflat uşurat. Starea lui de tensiune a fost uşor de observat şi în timpul partidei de ieri.

De altfel, căpitanul-nejucător al Franţei recunoaşte:

În ce mă priveşte este bine că au câştigat meciul, căci în caz contrar nu mi-ar fi fost prea comod.

La baza raţionamentului lui Noah a stat existenţa unei alternative pentru ultima zi la simplu: Gasquet (31 ATP la simplu), Herbert (81) şi Mahut (104). Iar legat de a doua rezervă, Benneteau (57 ATP la simplu / 46 la dublu), Noah a avut dubii că el ar putea duce 5 seturi la simplu.

Cât despre decizia alegerii lui Herbert în detrimentul lui Mahut, Noah a invocat refacerea completă a lui Pierre-Hugues, dar şi faptul că Herbert şi Gasquet sunt complementari din punct de vedere tehnic.

Yannick a adăugat:

Este uşor să iei deciziile politic corecte: aşa, dacă pierzi o faci cu onoare, nu e grav. Dar câteodată trebuie să iei decizii care nu sunt deloc uşoare.

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com