Nu rata:

Cupa Davis 2019: Au fost desemnate încă 10 din cele 24 echipe care vor juca în barajul pentru Turneul Final.

Echipa Serbiei după victoria din grupe

După ce în urma partidelor de la sfârşitul săptămânii trecute au fost desemnate cele 12 naţiuni care vor fi capi de serie în Barajul (Tur Calificativ) pentru Turneul Final al Cupei Davis, ieri – în baza noului clasament pe naţiuni dat publicităţii luni de către ITF – au fost hotărâte 10 din cele 12 adversare ale lor – cele mai bune poziţionări în afara capilor de serie (în paranteză, locurile din clasament):

Europa / Africa: Elveţia (12), Ungaria (21), Olanda (22), Rusia (23)

Asia / Oceania: Australia (9), India (20), Uzbekistan (22)

Americi:  Columbia (19), Chile (25), Brazilia (27)

Mai rămân a fi desemnate două echipe din Europa / Africa, după ce se vor disputa barajele ediţiei 2018, pentru rămânerea / retrogradarea în / din Grupa Zonală I: Portugalia – Africa de Sud şi Slovacia – Belarus.
Cum cele două întâlniri se vor disputa pe 19-20 octombrie, respectiv 26-27 octombrie, la tragerea la sorţi care va avea loc miercurea viitoare, la Londra, începând cu ora 17.00, vor fi introduse două bile cu numele “Europa / Africa”.

Cele 12 întâlniri ale Barajului (Tur Calificativ) se vor disputa pe 1-2 februarie, în sistem 2 partide – două seturi din 3 – din 3.

Învingătoarele din Baraj li se vor alătura la Turneul Final al Cupei Davis celor 4 semifinaliste ale ediţiei 2018 – Franţa, Croaţia, SUA, Spania – şi celor două echipe invitate (wild card) în urma unei proceduri transparente.
Pentru ca să fie invitată, o echipă trebuie fie să se claseze printre primele 50 în clasamentul pe naţiuni, fie să aibă în componenţă cel puţin un jucător din top 10 ATP.

Turneul Final al Cupei Davis se va disputa în săptămâna 47, 18-24 noiembrie, conform formatului pe care l-am descris mai demult.

Gazdă pentru ediţiile 2019 şi 2020 a fost desemnat oraşul Madrid. Caja Mágica beneficiază de infrastructura necesară, căci la un calcul sumar în primele 4 zile, în care se vor juca întâlnirile din grupe, vor trebui să se dispute 6 grupe x 3 întâlniri x 3 partide / întâlnire = 54 de partide.

Au fost luate în considerare şi rămân în ecuaţie pentru viitoarele ediţii şi Lille, cu arena Pierre Mauroy, dar şi Indian Wells Tennis Garden.

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com