Nu rata:

Darren despre despre psihologul care a ajutat-o pe Simona şi despre cum a trăit finala.

Embed from Getty Images

Citat de cotidianul britanic “The Telegraph”, într-un articol semnat Simon Briggs, Darren Cahill a dezvăluit numele psihologului cu care a lucrat Simona Halep în ultimii ani: Alexis Castorri.
Ea este autoarea unor lucrări în domeniul coaching-ului mental, care a luat prima dată legătura cu tenisul atunci când i-a recomandat lui Ivan Lendl un program de aerobic, “Jazzecercise” şi yoga. Peste 7 luni, jucătorul cehoslovac l-a învins pe John McEnroe în finala US Open, în una din cele mai importante victorii ale carierei lui.

Ulterior, ea a lucrat cu Andy Murray, care era în pericol “să-şi piardă zvâcnirea”, în urma repetatelor insuccese – 4 finale de Mare Şlem ratate, înainte s-o câştige pe prima.

Alt jucător cu care a colaborat este Kevin Anderson, pe care l-a ajutat să ajungă până în finala US Open 2017. Sud-africanului îi dăduse temă să-şi exerseze fist-pump-ul (pumnul strâns) şi come-on-urile (încurajările) în faţa oglinzii.

Darren, despre relaţia Alexis – Simona şi necesitatea unui psiholog:

Alexis a fost foarte importantă pentru Simona în ultimii ani. Pe vremea mea, să apelezi la un specialist era interpretat ca un semn de slăbiciune. Trebuia să suferi şi să fii tare. Acum jucătorii sunt atenţi la fiecare detaliu, în demersul de a deveni profesionişti adevăraţi.

Sportul, în general  s-a schimbat în ultimii 15-20 de ani din cauza social media, a banilor, a presiunii. Fiecare jucător are alături de el un microbuz.

Darren despre cum a urmărit finala Simonei de la Roland Garros:

Nu e uşor să stai acolo, pentru că nu poţi face nimic. Speri să aibă un plan de joc bine stabilit şi dacă nu funcţionează, să ajusteze puţin şi să-i prezinte adversarei nişte lucruri diferite. Asta a făcut astăzi, a luat puţin din timpul imprimat mingii şi a rămas ceva mai mult în raliuri.

Tot meritul pentru Simona pentru că a găsit soluţia, că a rămas în meci. În ultimii câţiva ani a primit câteva lovituri dure, tocmai atunci când a avut şanse. N-a fost un drum neted, dar acum este un moment magic pentru ea, iar ea l-a atins pe calea cea grea în faţa unei adversare valoroase.

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com