Nu rata:

David Goffin a pus capăt sezonului actual.

Embed from Getty Images

Vorbeam ieri despre situaţia lui David Goffin (11 ATP, 27 de ani), venit de la “Laver Cup”, tocmai în Asia, doar pentru a juca un sigur meci la ATP International Shenzhen, săptămâna trecută.

Dacă despre retragerea de la 500 Series Tokyo – unde era deţinătorul titlului cu cele 500 de puncte aferente – şi Masters 1000 Shanghai – 10 puncte anul trecut ştiam, astăzi aflăm chiar de la el că a decis să pună capăt sezonului.

În afara Turneului Final ATP – unde practic nu mai avea şanse să se califice şi unde anul trecut jucase finala, 800 de puncte, alte pierderi vor fi pentru belgian, turneul de acasă 250 Series Antwerp – sferturi, 45 de puncte, 500 Series Basel – semifinale, 180 de puncte şi Masters 1000 Paris, optimi – 90 de puncte.
Un total de 1.625 de puncte pierdute, care vor avea un impact serios aspra locului în clasament pe care îl va ocupa la sfârşitul sezonului.

Motivele au fost expuse de David într-un tweet, postat astăzi:

Vă salut,
După cum ştiţi deja, a trebuit să mă retrag de la Tokyo şi Shanghai din cauza unei dureri la cotul drept. Această durere a apărut acum câteva săptămâni şi recent s-a înrăutăţit.
Acum am mai multe informaţii despre accidentare, care este o epicondilită a cotului. Îmi trebuie cel puţin o lună pentru recuperare, aşa că anunţ cu tristeţe că sunt nevoit să pun capăt sezonului.
Sunt foarte dezamăgit că nu pot participa la restul turneelor. Îmi cer scuze tuturor directorilor de turneu şi tuturor fanilor, dar îmi trebuie odihnă şi tratament, astfel încât să pot începe cât de repede pregătirile pentru noul sezon.

David Goffin nu a jucat nicio finală anul acesta, cele mai bune rezultate fiind semifinalele de la Masters 1000 Cincinnati, 500 Series Barcelona şi Rotterdam. La acest ultim turneu, în partida cu Grigor Dimitrov,  a suferit o accidentare – urmare a unui ghinion teribil, o minge ricoşată din propria rachetă în ochi – care i-a compromis următoarele două luni ale sezonului.

 

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com