Nu rata:

CALCULE ŞI STATISTICI : Ce trebuie să facă Halep pentru a rămâne lider WTA şi după Shenzhen şi ce jucătoare va depăşi ca şi săptămâni petrecute acolo

.

Cu toate că ne desparte mai bine de o lună de zile de începutul noului an, listele turneelor WTA din prima săptămână a lui 2018 au fost definitivate ieri, 21 noiembrie. După ce v-am prezentat AICI ce românce și jucătoare de top figurează pe acestea, astăzi vă vom spune, în premieră, și ce trebuie să facă Simona Halep pentru a rămâne în fotoliul de lider mondial și după Shenzhen (WTA International – 280 de puncte). Iată tabelul :

Aşadar, pentru a nu fi depășită de Wozniacki (locul 3), Simona are nevoie să câștige două meciuri la Shenzhen, iar dacă pierde mai devreme, Caroline să nu triumfe la Auckland (WTA International). Ultimul turneu contorizat «conform regulilor» este de 100 de puncte în cazul danezei, ea putând astfel acumula cel mult încă 180.

*

De asemenea, contrar celor apărute în ultimele zile, eleva lui Darren Cahill va rămâne pe primul loc dacă va câștiga turneul din China. Având de apărat 185 de puncte de la ediția anterioară a întrecerii din Brisbane (WTA Premier – 470 de puncte), Muguruza poate reveni în fruntea ierarhiei doar dacă ajunge în finală, iar reprezentanta noastră nu câștigă 3 meciuri la Shenzhen. O mai poate face şi dacă se impune în Australia, iar de cealaltă parte, Simona nu cucereşte şi ea titlul. În caz de egalitate, românca are avantajul obținerii mai multor puncte în turneele mari, per total.

Acestea sunt ultimele competiţii care contează în vederea stabilirii capilor de serie de la Australian Open (15-28 ianuarie). Până atunci, constănțeanca e sigură că va petrece 13 săptămâni ca lider mondial și va surclasa jucătoare precum Ana Ivanovic (12), Arantxa Sanchez-Vicario (12), Venus Williams (11), Karolina Pliskova (8), Garbine Muguruza (4) sau Evonne Goolagong (2), din acest punct de vedere.

*

Meciurile debutează pe 31 decembrie, în direct la Digi Sport. Vezi AICI și cu cine se poate duela Halep la cumpăna dintre ani !


 

Daniel Radu

Credit Foto : Jimmie48 Photography

2 Comments

 1. Oana

  23/11/2017 at 1:37 pm

  Ceva nu e ok in tabel, la diferenta de la castigul turneului intre halep si muguruza sunt doar 5 puncte diferenta, desi la inceputul turneului erau 141. poate gresesc eu …l

  • Daniel Radu

   23/11/2017 at 5:09 pm

   Shenzhen este turneu WTA International, care oferă 280 de puncte pentru câștigătoare, iar Brisbane este de tip WTA Premier (470 de puncte), așa cum am menționat în articol. Iar Muguruza a ajuns în semifinale la ediția din acest an a Brisbane și mai intervin și regulile turneelor care punctează pentru fiecare jucătoare. Mulțumesc !

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com