Nu rata:

Interviu acordat de Darren Cahill cotidianului “The Nation” (video & transcriere integrală).

Galerie
Credit Foto: nationmultimedia.com

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a acordat un interviu cotidianului thailandez “The Nation”:

Întrebare: Ce poţi să ne spui despre pregătirea din sezon a Simonei?

Darren: Pregătirea a durat 5 săptămâni şi s-a desfăşurat în Bucureşti. Diferit faţă de anul trecut, când am lucrat în Australia, ca să fie obişnuită cu căldura şi condiţiile din Australia.
Dar acum Simona a dorit să stea acasă, aproape de familie.
S-a pregătit cu Andrei Pavel în primele două săptămâni, iar apoi m-am alăturat şi eu lor.

Î.: Am văzut-o jucând primul meci aici şi pare extrem de bine pregătită.

Darren: Da.

Î.: Unde crezi că a progresat?

Darren: Acum are 26 de ani, fiecare an îţi aduce un progres suplimentar, o experienţă şi o forţă mai mare, baza este mai solidă.
Cred că de când lucrez cu ea, acesta este anul în care porneşte cu cea mai bună pregătire.
Faţă de anii trecuţi, când fie a suferit în urma unui virus, fie a avut probleme la genunchi, acum este 100% sănătoasă, ţinem pumnii să rămână aşa, este gata să pornească în circuit.

Î.: Este pe locul 1 acum, a jucat o finală de Mare Şlem, crezi că va putea să obţină rezultate şi mai bune în acest sezon?

Darren: Cred că da. Dacă ajungi prima în lume şi joci două finale de Mare Şlem, categoric eşti capabil să câştigi un turneu Major.
Trebuie doar să muncească din greu în continuare să facă lucrurile potrivite în fiecare zi şi să se pună în poziţia care să-i permită să atace acel obiectiv.

Î.: Ce îi trebuie ca să atingă această ţintă?

Darren: Trebuie să fie curajoasă în momentele importante, să lupte pentru fiecare punct, astfel încât să poată câştiga meciurile, să joace partidele în condiţiile dictate de ea şi fără teamă.
Sunt foarte încrezător că va reuşi. Acum depinde de ea să creadă la fel, să intre pe teren şi să materializeze aceste speranţe.
Sunt multe jucătoare valoroase în circuit, aşa că este foarte important să rosteşti aceste cuvinte, dar foarte greu să le transpui în realitate.

Î.: La care dintre turnee credeţi că ar avea cea mai mare şansă?

Darren: Roland Garros-ul se joacă pe suprafaţa ei preferată, dar are şanse şi la celelalte 3 turnee, joacă bine pe iarbă, evoluează foarte bine şi pe hard.
Dar la turneele Majore trebuie să ai şi puţin noroc cu tabloul, să fii sănătos timp de două săptămâni. Eu cred că Simona poate câştiga oricare dintre turneele de Mare Şlem, dar la French Open este favorită.

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com