Nu rata:

ITF 100k+H Dubai 2017: Buzărnescu / Fomina câştigă în semifinale şi Mihaela înregistrează un nou maxim al clasamentului şi la dublu.

Galerie
Credit Foto şi Video: habtoortennis.com

Mihaela Buzărnescu nu încheie anul 2017 fără o finală!

Astăzi în semifinalele probei de dublu ale turneului ITF – dotat cu premii în valoare de 100.000 USD+H (ospitalitate) – “Al Habtoor Tennis Challenge” de la Dubai:

Mihaela Buzărnescu (104 WTA la dublu) / Alena Fomina (Rusia, 252) – Polina Monova (130) / Yana Sizikova (155) (ambele Rusia) 4-6, 7-6(5), [11-9]

Partida a durat 1h51′, iar Buzărnescu / Fomina au salvat o minge de meci la 8-9 în super-tie-break, revenind cu 3 puncte consecutive, care le-au asigurat calificarea în finală.

Mihaela s-a calificat astfel în cea de-a 16-a finală din 2017, dintre care 9 la simplu – 7 din ele câştigate – şi a 7-a la dublu, după cele câştigate la ITF 80k Biarritz (/ Irina Bara) şi ITF 25k Dunakeszi ( / Irina Bara) şi cele pierdute la ITF 100k Poitiers (/ Nicola Geuer), ITF 60k+H Saint-Malo, ITF 25k Woking (/ Justyna Jegiolka), ITF 80k Praga (/ Alena Fomina).

După cum vedem mai sus, Mihaela şi Alena vor juca împreună pentru a doua oară în ultimul act:

Per total carieră, jucătoarea noastră va evolua mâine în cea de-a 55-a finală a carierei, palmares: 33-21.

Mihaela şi Alena acumulează câte 90 de puncte pentru această performanţă şi vor împărţi un premiu financiar în valoare de 2.787 USD.

Punctele îi vor permite Mihaelei să avanseze până pe locul 94 WTA în clasamentul probei de dublu, începând de lunea viitoare, ceea ce reprezintă un nou maxim de clasament pentru ea – cel vechi: 96 WTA data din 16 octombrie 2017 –  după ce ea îşi îmbunătăţise cel mai bun loc al clasamentului şi la simplu.

Adversare în finala care va începe mâine, la ora 11.00, le vor fi favoritele principale, Lesley Kerkhove (Olanda, 77) / Lidziya Marozawa (Belarus, 71) [1].

*

În interviul de după partidă (video 1), Mihaela – purtătoarea de cuvânt a echipei – a spus:

Am vrut să ne simţim bine pe teren şi nu am avut cel mai bun început, dar după primul set am jucat din ce în ce mai bine şi am fost mai încrezătoare. Eu mai jucasem de trei ori împotriva lui Monova în acest an şi pierdusem mereu, aşa că am avut şi un complex, căci nu reuşeam să o bat, dar până la urmă a ieşit bine. Sunt jucătoare bune.
Ne adaptăm strategia, funcţie de adversare, aşa vom face şi în finală, dar, în primul rând, dorim să ne distrăm.

Galerie Videoclipuri (3)One Comment

  1. ViR

    16/12/2017 at 12:35 pm

    Magna cum Laude – asa se preciza pentru cei mai merituosi ! Mihaela Buzarnescu merita din plin elogiul – a incheiat totusi pe masura ei!
    Sa fie sanatoasa, sa se bucure de realizarile din 2017 si Succes in continuare – 2018 sa-i fie cat de prielnic posibil si sa dea replici pe masura asteptarilor ! La Multi Ani !

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com