Nu rata:

ITF 15k Sharm El Sheikh 2018: Arina Vasilescu a câştigat primul titlu al carierei.

Arina (dreapta) îşi manifestă pe Instagram bucuria pentru primul titlu al carierei şi nu omite să o felicite pe învinsa ei din finală

Arina, în alte două instantanee – Credit Foto 2: Ralf Reinecke

Arina Gabriela Vasilescu (21 de ani) nu a avut o carieră la junioare. Nici alţi jucători români – Alexandra Cadanţu, spre exemplu, care a jucat doar 3 turnee la junioare, ca apoi să evolueze la senioare şi să ajungă pe locul 59 WTA – nu au avut resursele financiare să evolueze în circuitul juniorilor, unde cheltuielile cad în foarte mare măsură pe umerii părinţilor.
În consecinţă, Arina – care este din Piteşti, între timp s-a mutat în Germania, unde joacă pentru SSV Ulm, dar evoluează în circuitul profesionist în continuare pentru România – nu a fost multă vreme în atenţia mass media de la noi.

A început să joace în circuitul ITF Pro în 2014, iar din 2017 au început să apară şi primele rezultate semnificative: mai întâi la dublu, unde anul trecut a câştigat primul titlu, al ITF 15k Badenweiler şi apoi la simplu, cu menţiunea că aici nu depăşise până acum sferturile de finală, ultima dată ea atingând această fază la ITF 15k Focşani, când a pierdut la Andreea Mitu.
Oricum, adunând punct cu punct ea ajuns până pe un maxim al carierei: 863 / 23 iulie 2018.

Săptămâna trecută ea a spulberat acest record şi a câştigat turneul ITF – dotat cu premii în valoare de 15.000 USD – “Soho Square Egypt F28 Women’s Future”, care s-a disputat pe hard în aer libe, la Sharm El Sheikh.

Necotată printre capii de serie, Arina Vasilescu (957 WTA) a câştigat următoarele 5 partide în drumul spre titlu:

  • 6-1, 6-4 cu Anna Pribylova (Rusia, 629, 20 de ani) [7] în finala disputată ieri
  • 3-2, retragere cu Daria Kuczer (Polonia, 1145) în semifinale
  • 6-4, 6-0 cu Jenny Duerst (Elveţia, -) în sferturi
  • 6-3, 2-6, 6-2 cu Jelena Simic (Bosnia şi Herţegovina, 730, fostă 433 / 2016) [8] în optimi
  • 6-2, 6-0 cu Diana Mihail (-) în turul 1

Cele 12 puncte WTA cuvenite pentru titlu îi vor asigura de astăzi într-o săptămână un nou maxim al clasamentului, în jurul locului 760 WTA. Premiul financiar cu care a fost recompensată este de 2.352 USD.

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com