Nu rata:

Jo-Wilfried Tsonga a cooptat un dublu campion de Mare Şlem în echipa lui.

Credit Foto: daviscup.com

Jo-Wilfried Tsonga, al cărui sezon a fost complet compromis de o accidentare rebelă la genunchi, ce nu a putut fi vindecată decât printr-o intervenţie chirurgicală, se regrupează.

În acest sens, l-a cooptat în echipa lui pe Sergi Bruguera (47 de ani) – fost 3 ATP / august 1994, campion la Roland Garros 1993 şi 1994 şi finalist în 1997.
Spaniolul l-a antrenat în perioada 2013 – 2017 pe compatriotul lui Tsonga, Richard Gasquet, care a câştigat în această perioadă 7 titluri din 11 finale.
De la începutul lui 2018, Bruguera este căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, post pe care vrea să îl păstreze.
El este implicat şi în Academia Bruguera de la Barcelona, unde s-a pregătit şi Irina Bara.

Tsonga are mult de recuperat în 2019, căci a alunecat de pe locul 15 ATP, pe care începuse sezonul 2018 până pe 259, el lipsind de pe teren din februarie până în septembrie, iar reintrarea a fost mai mult decât ezitantă, o singură victorie în 5 meciuri.
De altfel, am avut prilejul să-l urmărim pe Jo în finala Cupei Davis şi să remarcăm că forma lui fizică lasă în continuare mult de dorit.

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com