Nu rata:

Jo-Wilfried Tsonga a cooptat un dublu campion de Mare Şlem în echipa lui.

Credit Foto: daviscup.com

Jo-Wilfried Tsonga, al cărui sezon a fost complet compromis de o accidentare rebelă la genunchi, ce nu a putut fi vindecată decât printr-o intervenţie chirurgicală, se regrupează.

În acest sens, l-a cooptat în echipa lui pe Sergi Bruguera (47 de ani) – fost 3 ATP / august 1994, campion la Roland Garros 1993 şi 1994 şi finalist în 1997.
Spaniolul l-a antrenat în perioada 2013 – 2017 pe compatriotul lui Tsonga, Richard Gasquet, care a câştigat în această perioadă 7 titluri din 11 finale.
De la începutul lui 2018, Bruguera este căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, post pe care vrea să îl păstreze.
El este implicat şi în Academia Bruguera de la Barcelona, unde s-a pregătit şi Irina Bara.

Tsonga are mult de recuperat în 2019, căci a alunecat de pe locul 15 ATP, pe care începuse sezonul 2018 până pe 259, el lipsind de pe teren din februarie până în septembrie, iar reintrarea a fost mai mult decât ezitantă, o singură victorie în 5 meciuri.
De altfel, am avut prilejul să-l urmărim pe Jo în finala Cupei Davis şi să remarcăm că forma lui fizică lasă în continuare mult de dorit.

 

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com