Nu rata:

Probleme sunt şi când ai ambii lideri mondiali: Conchita Martinez, concediată de la conducerea echipelor naţionale ale Spaniei.

Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini

Conchita Martinez îndeplinea rolul de căpitan nejucător al ambelor reprezentative spaniole: pe cel al echipei de Fed Cup din 2013 şi pe cel al echipei de Davis Cup din 2015.

Comunicatul Federaţiei Spaniole, care anunţă concedierea ei din ambele funcţii, nu dă alte lămuriri legat de cauza acesteia. Doar politeţurile obişnuite: “a făcut o treabă excelentă” şi motivaţia standard “dorim să atacăm provocările din 2018 pornind cu o schimbare”. Comitetul Director al Federaţiei, întrunit ieri la Barcelona a luat decizia în unanimitate.

La rândul ei, fostul număr 2 WTA / octombrie 1995, câştigătoarea Wimbeldon 1994 şi finalistă a Australian Open 1998 şi Roland Garros 2000, câştigătoare de 5 ori a Fed Cup ca jucătoare a publicat un comunicat pe blogul personal în care se arată rănită de decizie şi precizează că nu merita un asemenea final al colaborării.

Echipele Spaniei au pierdut într-adevăr anul acesta în sferturi şi apoi Barajul pentru Grupa Mondială 1 – cea feminină şi în sferturi, după o victorie în optimi, cea masculină.

Pe de altă parte are acum şi liderul ATP şi pe cel WTA, la succesul celei din urmă contribuind şi Conchita Martinez, care a asistat-o pe Garbiñe Muguruza la triumful de la Wimbledon 2017.

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com