Nu rata:

Rapida ascensiune a Mihaelei Buzărnescu, prezentată pe larg de site-ul WTA.

Embed from Getty Images

Excepţionalul an 2017 al Mihaelei Buzărnescupe care l-am analizat şi noi în detaliu – a intrat şi în atenţia site-ului WTA, o nouă confirmare că performanţele ei sunt cu adevărat ieşite de din comun, ţinând cont că ele au venit târziu în carieră şi după o serie de accidentări, care o aduseseră în pragul retragerii.

După ce punctează rezultatele ei din sezonul trecut – materializat cu 70 de victorii (!) – şi descriu întreg contextul carierei jucătoarei noastre, inclusiv titlul de Doctor în Educaţie Fizică şi Sport, cei de la WTA îi dau cuvântul Mihaelei, printr-un rezumat al declaraţiilor făcute la conferinţele de presă şi în interviurile acordate (spaziotennis.net) de-a lungul sezonului:

A fost cel mai frumos moment al carierei mele, urmat de cel mai dur tablou pentru o jucătoare venită din calificări  (meciul cu Caroline Wozniacki (5) [5], n.n.)
Am fost puţin dezamăgită că nu am stat mai mult pe teren. Dar atunci am realizat că pot să o bat, şi pe ea. Am simţit că nu există o diferenţă de nivel atât de mare între noi. Sunt oameni şi ele, sunt jucătoare care pot fi învinse.
La US Open am realizat că pot intra în top 100, că locul meu este lângă aceste fete.

Am venit fără aşteptări prea mari la Linz, dar din fericire, antrenorul meu a insistat să vin. Este minunat că pot juca împotriva celor din top 100.

  • legat de faptul că face parte dint-un val de jucătoare valoroase venite din România:

De când Simona Halep a devenit atât de populară la noi în ţară, tenisul, ca fenomen, a căpătat amploare. Copiii vin la tenis, au apărut cluburi noi, devine din ce în ce mai important. Fanii ştiu din ce în ce mai multe despre tenis. Nu mai e vorba doar despre fotbal.

  • legat de sezonul 2018:

Acum cred că pot cu adevărat să reuşesc. Nu contează vârsta, atâta timp cât eşti în formă şi te simţi bine pe teren. Poţi să joci şi să câştigi şi la peste 30 de ani.
Din cauza accidentărilor mele, până acum mă gândeam că la 30 de ani trebuie să te retragi, să-ţi întemeiezi o familie, să devii antrenor să te apuci de altceva.
Dar acum cred că pot deveni un exemplu pentru alţi jucători, care trec prin ce am trecut eu şi doresc să se oprească. Consider că dacă îţi doreşti cu adevărat şi crezi că vei reuşi, trebuie doar să intri pe teren, să joci şi rezultatele vor veni, indiferent de vârstă.

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com