Nu rata:

Roberta Vinci îşi va încheia cariera în mai, la Foro Italico.

Embed from Getty Images

Roberta Vinci va juca în ultimul turneu al carierei la WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, 14-20 mai 2018.

Anunţul a fost făcut de Robi acum câteva ore pe Instagram (postarea la sfârşitul ştirii), dar şi într-un interviu acordat ziarului La Gazzetta dello Sport, preluat de ubitennis.net, în care a detaliat:

Am decis să continui şi să revin pe teren, dar nu pentru întreg sezonul. Îmi voi încheia cariera la Foro Italico. La mijlocul sezonului îmi voi lua la revedere de la tenis. Este ceva ce aveam în vedere de multă vreme, dar am decis să mai apar încă o dată în faţa fanilor italieni şi nu am dorit să mă retrag la sfârşitul unui sezon care a fost afectat de probleme de sănătate. Sper să-mi închei cariera printr-o evoluţie bună la Roma.

După cum se vede din declaraţie, dar şi din faptul că Roberta va lucra cu un “antrenor tânăr, care ştie mult tenis”, aşa cum îl caracterizează ea pe Lorenzo di Giovanni, ea tratează şi ultimele luni ale carierei cu maximă atenţie şi seriozitate, aşa cum a făcut-o mereu: în vârstă de 34 de ani, clasată acum pe locul 117 la simplu, Vinci a avut un maxim al clasamentului: 7 WTA / 9 mai 2016 şi a fost lider al ierarhiei WTA la dublu timp de 110 săptămâni, în două serii, între 15 octombrie 2012 şi 12 aprilie 2015, singură, sau alături de Sara Errani.

De-a lungul carierei profesioniste, începute în 1999, la 16 ani, Roberta Vinci a câştigat 10 titluri, după 15 finale, la simplu şi 25 de titluri din 43 de finale la dublu.
5 dintre titlurile la dublu sunt la turnee de Mare Şlem: Roland Garros şi US Open 2012, Australian Open 2013, Australian Open şi Wimbledon 2014, toate împerună cu Sara Errani.

De asemenea, remarcabil este că Roberta va juca ultimul turneu la Roma, în faţa italienilor, dacă luăm în considerare că ea a avut evoluţii mai mult decât modeste aici: tur 3 în 2013, tur 2 în 2010, 2008, 2006  şi 2005 şi în rest înfrângeri în primul tur la celelalte 8 ediţii la care a participat. Robi explică aceasta prin neacomodarea la suprafaţa de la Foro Italico şi prin faptul că nu a putut gestiona presiunea fanilor italieni.

La mia ultima partita sarà una festa. E voi siete invitati. Roma, Foro italico 2018. #R3

A post shared by Roberta Vinci (@robertavinci1) on

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com