Nu rata:

Roland Garros 2017: Conferinţa de presă acordată de Simona Halep după calificarea în semifinale (video & transcriere integrală).

După partida de ieri, din sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, în urma căreia Simona Halep a uimit întreaga lume a tenisului prin incredibila răsturnare de situaţie, ea a spus următoarele la conferinţa de presă pe care a acordat-o:

Simt acum ce am simţit şi după partidă: faptul că ea (Svitolina) a jucat un tenis demn de toată admiraţia, în primul set şi în al doilea, până la 5-1.
E adevărat că şi eu am jucat prea scurt, mingile nu ajungeau acolo unde îmi doream. Ea a dominat partida până atunci.

La 5-2 m-am aşezat şi mi-am zis: “asta e, partida e pierdută”, n-am putut face nimic ca să schimb ritmul, acum s-a terminat”.
Apoi am fost mai relaxată, tocmai pentru că nu mai aveam speranţe şi am schimbat ritmul: am ridicat mai mult mingile, am făcut-o să se mişte mai mult, am deschis terenul şi… totul a venit de la sine. Nici eu nu ştiu cum.
A fost bine şi cu neţul de la minge de set, la care am avut şi eu noroc pentru prima dată în acest meci căci, până atunci, ea nimerise mereu liniile şi profitase de neţuri.
Am început să cred că se va întoarce partida şi… asta e. Nu mă mai gândesc la ce a fost, ci iau din meci doar faptul că am luptat.

Astăzi am arătat că sunt mai puternică din punct de vedere mental şi am stat în meci până la sfârşit. Chiar dacă am fost supărată în timpul partidei a fost ceva pozitiv.

Cea mai mare realizare este că nu am renunţat la o partidă cu o asemenea miză, asta e tot ce vreau să reţin, restul este mai puţin important: ea a jucat bine, apoi eu am jucat şi mai bine.

Darren a fost mulţumit că am luptat şi nu am renunţat, că spiritul de luptă a fost la maxim astăzi.
Nu am vorbit despre partidă (râde).

Legat de faptul că a vorbit cu Ion Ţiriac după partidă:

I-am spus: nu da în mine, că se uită toată lumea (râde).
Mi-a spus că nu e posibil să renunţ la 0-3 în primul set (se miră). I-am răspuns că nu am renunţat ci că eram poate supărată.
Mi-a spus apoi că am luptat bine şi că mâine trebuie să joc tenis (râsete în sală).

Legat de declaraţiile lui Ion Ţiriac că premiile la turneele ATP şi WTA nu ar trebui să fie egale, căci cele masculine aduc spectatori şi bani mai mulţi:

Nu vreau să comentez ce a spus domnul Ţiriac, căci el ştie business. Opinia mea este că se vede cu ochiul liber că ei au mai mulţi spectatori – deşi şi eu am avut astăzi o arenă plină (râde).
Nu mă gândesc prea mult la asta, e o problemă de afaceri.

Despre mingea de meci a Svitolinei:

Nu am realizat pe loc că are minge de meci. M-am uitat după meci pe Twitter când îmi făceam recuperarea şi… reverul pe linie la minge de meci a fost ca: “a fost minge de meci pentru ea?” A fost mai bine aşa.

Despre partida cu Karolina Pliskova, care nu este o specialistă pe zgură şi cu care nu a mai jucat pe această suprafaţă:

Meciul nu va semăna cu cel de azi. Voi juca împotriva maşinii de returnat mingi, loveşte puternic, aşa că va trebui să abordez o tactică diferită, dar nu pot s-o dezvălui.

În continuare – de la minutul 7’30” – conferinţa de presă este în româneşte:

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com