Nu rata:

Roland Garros 2017: Doar primul set pentru Marius Copil în primul tur…

Credit Foto: Tennis Channel

Marius Copil a abordat o tactică excelentă în primul set al partidei cu Albert Ramos-Vinolas, astăzi, în primul tur (R128) al turneului de la Roland Garros: a fost agresiv, a păstrat iniţiativa şi a atacat. Mingi lungi, unghiuri deschise în forţă, scurte excelente şi – mai ales – veniri la fileu. Adică nu l-a lăsat pe importantul jucător pe zgură spaniol să-şi aplice propria-i tactica, specifică suprafeţei: schimburi lungi pe care ştie atât de bine să le închidă în favoarea lui.

Lipsa de experienţă la acest nivel, poate şi lipsa de prospeţime, după meciurile din calificări, ultimul dramatic, l-au împiedicat pe jucătorul nostru să-şi continue planul tactic; el a intrat în lupta de gherilă a spaniolului, fără nicio şansă de a continua la fel de entuziasmant precum începuse.

Marius câştigase primul set în tie-break după un început în forţă: 3-0 (un break înainte) şi chiar după ce s-a văzut egalat la 3, i-a ţinut piept lui Ramos până în tie-break, unde s-a impus, după ce salvase 3 mingi de set: două la 4-6 şi una la 6-7.
În următoarele 3 seturi, Marius a mai avut doar un moment bun, când a revenit în setul 3 de la 1-5 la 4-5.

Albert Ramos-Vinolas (Spania, 20 ATP) [19] Marius Copil (93 ATP) [Q] 6-7(9), 6-1, 6-4, 6-2 în 3h9′

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com