Nu rata:

Roland Garros 2017: Simona Halep, conferinţa de presă de dinaintea marii finale (video, transcriere).

Simona Halep a acordat ieri o conferinţă de presă, subiectul fiind finala turneului de la Roland Garros, pe care o va juca astăzi:

Nu sunt stresată, astăzi e altă zi. Ieri a fost o zi frumoasă., extraordinară. Astăzi încerc să mă relaxez, Desigur că sunt emoţionată, dar e un sentiment plăcut. Aştept să mă duc să joc, căci atunci va fi mai bine.
Am dormit bine azi noapte şi mă simt proaspătă, sunt pregătită şi vom vedea.

E greu să nu ştii la ce să te aştepţi. Ostapenko loveşte puternic, va fi un meci similar cu cel de ieri, voi folosi aceeaşi tactică.
Dar nu mă concentrez atât de mult pe jocul ei, ci pe al meu, să fiu acolo, să mă mişc bine, căci voi avea nevoie de asta.
Va fi un meci mare, dur, ştiu că-şi va arăta cel mai bun tenis, căci n-are nimic de pierdut, dar mă voi duce acolo şi voi fi pregătită.

Legat de impactul unei eventuale victorii asupra românilor şi a faptului că Simona ar putea deveni mândria ţării ei.

Nu disimulez importanţă acestui meci, ar fi extraordinar să câştig mâine, dar nu vreau să mă gândesc prea mult la asta, căci ar pune şi mai multă presiune asupra mea. Spun mereu că joc bine sub presiune, dar acum n-am nevoie de ea. Sunt pregătită pentru un meci mare, am mentalitatea necesară pentru el şi voi face tot ce pot ca să-mi fac compatrioţii fericiţi.

Legat de tradiţia tenisului în România, a marilor jucători importanţi şi de importanţa rezultatelor ei pentru fanii din România.

De când am jucat finala aici în 2014, tenisul este din nou popular în ţara noastră. Din ce în ce mai mulţi copii se apucă de tenis, ceea ce este foarte bine, căci este un sport frumos, din toate punctele de vedere, te dezvoltă şi ca persoană. De la Virginia Ruzici încoace, nimeni nu a mai câştigat un turneu de Mare Şlem, va fi enorm dacă voi câştiga mâine şi sper să o fac, ca să mă alătur lui Ilie Năstase, Ion Ţiriac şi Virginia Ruzici.

Legat de aportul pe care l-a adus Darren Cahill dezvoltării ei ca jucătoare:

Cred că sunt o jucătoare mai bună, mă mişc mai bine şi cred că Darren mi-a dat multe sfaturi tactice. Deschid mai bine terenul, gândesc mai mult, fac mult mai multe lucruri cu mingea, am învăţat să imprim mai mult spin mingii şi cel mai important lucru este mentalitatea. Faptul că am făcut acea pauză a fost important, căci am realizat că trebuie să schimb ceva şi acesta este motivul pentru care am câştigat atâtea meciuri pe zgură.
Mi-a spus să joc fiecare punct, căci aşa trebuie la nivelul ăsta, să nu renunţ, aşa cum a făcut-o în trecut. Acum nu mai renunţ şi primesc o a doua şansă, ca în meciul cu Svitolina. Asta am învăţat de la el şi încerc să păstrez tot.

Legat de cum se pregăteşte pentru finală, comparativ cu 2014.

Acum 3 ani erau 50 de oameni în jurul meu, familie, prieteni. Acum stau doar cu echipa mea, aceeaşi rutină. Vreau să fiu pregătită, nu mă gândesc că joc finala, ci doar un meci obişnuit.
Dar presiunea o preiau, căci îmi place.

La întrebarea dacă locul 1 îi va schimba perspectiva asupra jocului, dacă va simţi mai multă presiune mai multă responsabilitate.

Nu m-am gândit la asta, poate mâine mă voi gândi, căci nu ştiu cum e să fii în postura asta, dar sper să nu fie aşa, ci dimpotrivă, sper să savurez mai mult, să fiu mai recunscătoare pentru ce am primit până acum în carieră şi-mi voi fixa, desigur, alte ţeluri.

*

de la minutul 9, conferinţa de presă se desfăşoară în româneşte:

Credit Video: cont You Tube Simona Halep Fan Space

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com