Nu rata:

Roland Garros 2018: Alexandra Dulgheru s-a calificat pe tabloul principal, după o partidă dramatică în care a salvat o minge de meci!

Credit Foto: Neal Trousdale pentru opentenis.ro

Alexandra Dulgheru va juca din nou pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, după ce ultima dată o făcea tot aici la Roland Garros, în 2016!
În 2010, ea reuşea cele mai bune rezultate la turneele de Mare Şlem, tururi 3 legate la Roland Garros şi Wimbledon.

Alexandra (28 de ani) îşi atingea cel mai bun clasament al carierei: 26 WTA pe 11 aprilie 2011, dar un lung şir de accidentări i-au curmat temporar cariera. După ce a reînceput de câteva ori urcuşul, acum sănătoasă fiind, ea pare reintrată definitiv pe curba ascendentă care să o ducă înapoi, acolo unde îi este locul.

După ce promovase datorită a două victorii în runda finală a calificărilor, ea a reuşit să câştige astăzi şi partida decisivă, care a  avut o desfăşurare a scorului dramatică

Alexandra Dulgheru (160 WTA) – Tamara Korpatsch (Germania, 145) 6-1, 5-7, 7-6(7)

Partida a durat 2h46′.
Korpatsch a câştigat primul joc cu returul, dar 6 game-uri câştigate consecutiv de Alexandra i-au adus jucătoarei noastre primul set.
În manşa a doua de la 1-0 pentru Alexandra, 6 jocuri consecutive s-au câştigat cu returul, iar la 5-4 jucătoarea noastră – la primire – a fost la două puncte de a câştiga meciul. Finalul setului a aparţinut însă nemţoaicei.
În decisiv, Korpatsch a luat un avans ce părea hotărâtor: 4-1 cu două break-uri în faţă. Alexandra a recuperat unul, dar imediat nemţoaica a făcut 5-2 pe serviciul jucătoarei noastre.
De acum înainte Alexandra n-a mai făcut paşi greşiţi, a dus setul în tie-break, unde a avut de înfruntat o minge de meci la 5-6. S-a redresat, a mai ratat ea una la 7-6, pentru ca s-o fructifice pe următoarea.

 

Credit Info: rolandgarros.com

Alexandra acumulează 40 de puncte WTA şi va fi răsplătită cu un premiu financiar în valoare de 40.000 € pentru calificarea pe tabloul principal şi aşteaptă acum să vadă cărei adversare îi va fi repartizată.

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com