Nu rata:

Roland Garros 2018: După furtună, apele s-au liniştit în turneul feminin. Cel masculin este deocamdată calm. Încă două retrageri.

David Goffin (Belgia, 9) [8], care ieri a revenit de la 0-2 la seturi şi i-a administrat un 6-0 în decisiv lui Robin Haase (Olanda, 44)

După începutul tumultuos al turneului feminin la Roland Garros 2018, lucrurile s-au liniştit şi ziua s-a încheiat cu eliminarea celor 3 capi de serie despre care am vorbit deja: deţinătoarea titlului – Jelena Ostapenko [5], Venus Williams [9], Johanna Konta [22].

Ieri s-a mai anunţat o retragere: Timea Bacsinszki (63 WTA), care s-a accidentat la coapsa dreaptă, în timpul încălzirii la WTA International Rabat şi deşi vindecată, nu este pregătită pentru un turneu. Semifinalistă la ediţia trecută – 720 de puncte, elveţianca se va clasa la încheierea turneului dincolo de locul 300 WTA.

Ea a fost înlocuită pe tablou de lucky loser Dalila Jakupovic (Slovenia, 121), cea care trecea în turul 1 al calificărilor de Eugenie Bouchard (167), retrasă în setul 2 al partidei.

*

Turneul masculin. a început calm, de semnalat doar retragerea de ultim moment a lui Nick Kyrgios (Australia, 23 ATP) care sâmbătă câştiga proba de dublu (/ Jack Sock) la ATP 250 Series Lyon, dar care nu se consideră pregătit să-şi expună cotul convalescent unui efort de 5 seturi pe zgură.

Aici situaţia înlocuitorului care va trebui să-l înfunte pe Bernard Tomic (Australia, 206) [Q] în primul tur (astăzi la ora 12.00) este mai complicată. Ieri dimineaţă, al 8-lea lucky loser activat, egipteanul Mohamed Safwat promovase pe tablou – ulterior a pierdut la Grigor Dimitrov (5) [4] –  în locul lui Viktor Troicki (Serbia, 89).
Următorul pe listă – indianul Prajnesh Gunneswaran (183) joacă deja la challenger-ul de la Vicenza – iar al doilea, argentinianul Marco Trungelliti (190), plecat în Spania să se întâlnească cu nişte rude venite în vizită se află într-o cursă contra cronometru cu maşina, pentru a reveni la timp şi a încasa măcar 20.000 €.

Credit Foto: Twitter FueBuena @FueBuena

Criza de lucky loseri se explică prin noul regulament, care a mărit amenzile în caz de prezentare de formă în primul tur a jucătorilor care nu sunt complet valizi. Astfel aceştia renunţă înainte de a juca în primul tur şi încasează jumătate din premiul cuvenit primei manşe (40.000 €), restul mergând către înlocuitor. La ediţiile trecute al 9-lea lucky loser putea să plece liniştit la treburile lui, neexistând riscul să fie deranjat.

Astăzi vor intra în turneu – printre alţii – Rafael Nadal [1], Dominic Thiem [7], Novak Djokovic [20], Stan Wawrinka [23] şi Caroline Wozniacki [2], Petra Kvitova [8], Maria Sharapova [23], Victoria Azarenka.

Ordinea de joc actualizată

Tablourile turneelor de Grand Slam şi WTA

Tablourile turneelor de Grand Slam şi ATP

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com