Nu rata:

Săptămâna Simonei Halep (Foto, Video, Statistici).

Galerie
Credit Foto: Instagram Simona

Veşti bune pentru Simona Halep în această săptămână, în care a fost aleasă jucătoarea lunii mai, urmare a excelentului parcurs pe traseul WTA Premier Mandatory Madrid – WTA Premier 5 Roma – Grand Slam Roland Garros.

Simona Halep a dominat autoritar ancheta organizată de site-ul WTA (video la sfârşitul ştirii):

1. Simona Halep – 87% din voturile exprimate
2. Jelena Ostapenko – 9%
3. Elina Svitolina – 4%

Votul este confirmat şi de numărul de puncte acumulate la cele 3 turnee: Halep – 2885 de puncte, Ostapenko – 2060, Svitolina – 1340.

*

Simona şi-a consolidat dominarea şi în clasamentul turneelor disputate pe zgură – “Power Ranking” publicat de WTA Insider, după formula: 100% din punctele anilor 2017 şi 2016, 75% din cele ale anului 2015 şi 50% din cele obţinute în 2014.

*

Şi dacă tot a venit vorba de clasamente, în continuare, o statistică realizată de bloggerul german KleineBiere‏@StatsWTA, cu evoluţia clasamentelor în ultimul an pentru jucătoarele din actualul top 20 WTA, în care prezenţa în top 5 a Simonei este stricată doar o singură dată, din cauze independente de ea: reprogramarea turneului de la Madrid.

*

În răstimp, Simona şi-a încărcat bateriile pe Valea Prahovei – Buşteni, Sinaia – în vederea sezonului pe iarbă, în care printre alte obiective îl are şi pe acela de a deveni lidera ierarhiei WTA (foto de mai sus).

*

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com