Nu rata:

Turneul Final ATP – Londra 2017: Grigor Dimitrov câştigă turneul şi confirmă pe deplin toate speranţele puse în el!

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

5 Slideshow-uri a câte 5 imagini

A durat ceva până Grigor Dimitrov a confirmat speranţele puse în talentul şi în forţa lui, dar acum – în sfârşit – lucrurile sunt clare. Bulgarul şi-a făcut loc în elita tenisului mondial. Terminate sunt comparaţiile cu Roger Federer. Performanţa de astăzi, care întăreşte primul turneu Masters câştigat în acest an îi dau dreptul să fie considerat un mare jucător şi nu un epigon sau o eternă speranţă.

Cinci victorii i-au asigurat triumful la Turneul Final, iar cea din ultimul act a fost obţinută în faţă celui ce îi învinsese pe Federer şi Nadal – şi care astăzi – spre deosebire de meciul din grupe între ei, a jucat excelent, David Goffin.
Dar un spor de maturitate a lui Dimitrov, un plus de precauţie, de înţelepciune i-au asigurat victoria în faţa belgianului, deseori sclipitor, dar alteori prea avântat.

În ultimul act al Turneului Final ATP – Londra 2017:

Grigor Dimitrov (Bulgaria) [6] – David Goffin (Belgia) [7] 7-5, 4-6, 6-3

Partida a durat 2h30′.
În primul set, primele 3 jocuri s-au câştigat cu returul şi Goffin a rămas în avantaj, pe care l-a păstrat până la 4-2. A urmat însă revenirea lui Dimitrov, care nu a mai pierdut decât un ghem până la final.
În setul 2, Dimitrov a ratat o minge de break la 3-2 şi belgianul l-a pedepsit imediat, câştigând uşor pe serviciul lui, break ce avea să-i aducă manşa.
În decisiv însă, într-o situaţie identică a scorului, bulgarul nu a mai ratat desprinderea la 3-2 şi s-a dus glonţ la 5-2, unde după trei puncte magice şi-a procurat primele 3 mingi de meci pe serviciul lui Goffin. Dar cu 5 puncte consecutive Goffin a mai prelungit partida cu un ghem.
Pe propriul serviciu, Dimitrov a mai ratat o minge de meci, dar asta a fost tot.

Grigor Dimitrov a acumulat 1.500 de puncte ATP, care îl plasează imediat după Rafael Nadal şi Roger Federer în ierarhia sfârşitului de sezon şi va fi răsplătit cu un premiu financiar în valoare de 2.549.000 USD.
David Goffin se va clasa mâine – datorită celor 800 de puncte – pe locul 7 ATP, un nou maxim al carierei, şi va primi un premiu financiar în valoare de 1.158.000 USD.

Galerie Videoclipuri (5)

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com