Nu rata:

Turneul Final WTA – Shenzhen 2019: Elina Svitolina a obţinut a 7-a victorie consecutivă la acest turneu, acum în faţa Karolinei Pliskova

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei
Videoclipuri cu rezumatele şi conferinţele de presă, la sfârşitul ştirii

În prima partidă din prima rundă a Grupei Violet la Turneul Final WTA “Shiseido WTA Finals Shenzhen”:

Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA)[8] – Karolina Pliskova (Cehia, 2) [2] 7-6(12), 6-4

Partida a durat 1h53′.
Pliskova a câştigat cu returul în primul joc al partidei, convertind a doua minge de break, iar Svitolina a egalat în al 4-lea, la prima ei minge de break. Apoi partida a curs anost, fără şanse de break şi la un nivel modest, până în tie-break.
Acolo a apărut şi dramatismul, căci jucătoarea din Ucraina a ratat 6 mingi de set – la 6-5, 7-6, 8-7, 10-9, 11-10, 12-11 – înainte de a o coverti pe a 7-a. După primele 3 mingi de set, Pliskova a ratat şi ea o şansă de a închide manşa în favoarea ei.
În setul 2, lucrurile s-au inversat pe tabelă, Svitolina fiind cea care a început cu un break – la a 4-a oportunitate – Pliskova egalând-o în ghemul 4, fructificând prima şansă, imediat după încurajările primite pe teren de la antrenoarea Conchita Martinez.
Doar că în următoarea pauză – la 3-2 pentru Pliskova – a venit pe teren antrenorul Andrew Bettles, care i-a spus elevei lui să forţeze, sesizând probabil starea de apatie a Karolinei. Asta a şi făcut Elina care a reuşit break-ul decisiv, pe care şi l-a apărat în ultimul joc – în care a servit – când a revenit cu 4 puncte consecutive de la 15-40.

Acum palmaresul direct a devenit 5-4 pentru Karolina Pliskova, dar Elina Svitolina a câştigat ultimele 4 partide, precedenta la Turneul Final WTA de anul trecut.

Aceasta a fost a 7-a victorie consecutivă a Elinei la Turneul Final WTA, după cea din grupele ediţiei 2017 şi cele 5 datorită cărora a câştigat titlul anul trecut.

Învingătoarea acumulează 250 de puncte WTA şi învinsa 125 puncte WTA
ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com