Nu rata:

US Open 2017: Ana Bogdan se califică în turul 2, după o victorie spectaculoasă!

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 / 3 imagini

Într-o partidă contând pentru turul 1 (R128), care  a fost amânată de ieri:

Ana Bogdan (108) – Taylor Townsend (SUA, 119) [WC] 6-4, 4-6, 6-3

Partida a durat 2h16′.
Meciul a fost unul foarte spectaculos, disputat între două jucătoare de forţă. De la început a fost clar că Ana are şi fineţea tehnică de partea ei, dar a trebuit să muncească mult ca să o pună în valoare.
A fost un joc dur, în care orice minge mai scurtă sau mai moale era pedepsită aspru de adversară.
În aceste condiţii, tactica aleasă a fost cea care a decis, jucătoarele încercând să-şi creeze oportunităţi pentru lovitura decisivă.
Aici a izbândit Ana, căci a plimbat-o pe Townsend mai mult, a ademenit-o în capcane şi a venit mai des la fileu, situaţii pe care le-a rezolvat de fiecare dată excelent.
În primul set, Ana s-a desprins cu un break în jocul 6, dar n-a reuşit să închidă manşa pe propriul serviciu, izbutind însă imediat acest lucru pe cel al americancei.
În schimb, în manşa a doua ea şi-a pierdut serviciul încă de la început şi descumpănită a ajuns destul de repede la 0-5. Din acel moment însă, jucătoarea noastră a început o superbă cursă de urmărire, de-a lungul căreia a salvat două mingi de set – cu doi aşi! – la 1-5 şi încă una – cu un serviciu 2 şiret care a păcălit-o pe Townsend, la 3-5.
Ana nu a mai reuşit să salveze setul, dar revenirea s-a dovedit a fi atât de importantă în setul decisiv, când deşi Townsend a opus o dârză rezistenţă, n-a mai avut luciditatea necesară ca s-o pună în pericol pe româncă.

Ana Bogdan a acumulat 70 de puncte WTA pentru calificarea în turul 2, egalându-şi performanţa de la ediţia trecută a turneului şi un premiu financiar în valoare de 86.000 USD.

Adversara ei din turul 2 va fi Monica Niculescu.

 

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com