Nu rata:

US Open 2017: Juan Martin del Potro nu a fost de acord cu Fedal 38! În semifinale îl va întâlni pe Nadal, ca în 2009, când câştiga turneul.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini

După atâtea discuţii legate de potenţiala întâlnire Nadal – Federer din semifinale, cauzată de retragerea întârziată a lui Murray, iată că nici nu s-a ajuns acolo, căci în ultimul sfert de finală al US Open 2017 – cel de pe jumătatea inferioară a tabloului – s-a înregistrat rezultatul:

Juan Martín del Potro (Argentina, 28) [24] – Roger Federer (Elveţia, 3) [3] 7-5, 3-6, 7-6(8), 6-4

Partida a durat 2h50′.
Primele două seturi s-au decis cu câte un singur break, Del Potro în ultimul joc al primului şi Federer în jocul 4 al celui de-al doilea.
În setul 3, Federer a anihilat în jocul 7 break-ul lui Del Potro din jocul 2 şi apoi a avut în tie-break 4 mingi de set – la 6-4, 7-6 şi 8-7 – dar odată acestea ratate, argentinianul a fructificat prima oportunitate pe care şi-a creat-o.
Aici s-a decis de altfel şi soarta partidei, căci în setul 4, Juan Martín nu a mai fost ameninţat de Roger: el şi-a protejat break-ul din ghemul 4 la adăpostul unui serviciu excepţional: doar 3 puncte pierdute în cele 5 ghemuri în care a servit.

Juan Martín del Potro revine astfel în semifinalele US Open, pentru prima dată după ediţia 2009, când şi câştiga turneul, după ce îl învingea în semifinale pe Nadal – cu un triplu 6-2 – şi în finală pe Federer.
Va fi a 4-a lui semifinală la un turneu de Mare Şlem.

*

În cursul serii se decisese şi primul semifinalist de pe jumătatea superioară a tabloului:

Rafael Nadal (Spania, 1) [1] – Andrey Rublev (Rusia, 53) 6-1, 6-2, 6-2

Partida a durat 1h36′.
Tânărul rus, cu un nume coborât din filmele lui Tarkovski, şi-a arătat şi în această partidă calităţile: dreapta fulgerătoare şi agresivitatea activată chiar din spatele linei de fund, dar din cauza precipitării – de, ale tinereţii valuri – a greşit foarte mult.
Şi cum Nadal nu ştie de glumă, a profitat imediat de emoţia fanului care-şi înfrunta pentru prima dată idolul şi a contraatacat nemilos. De fapt, a fost nevoit să facă acest lucru doar în setul 1, căci apoi Rublev a riscat din ce  în ce mai mult şi a făcut aproape toate punctele, şi pe ale lui, dar mai ales pe ale spaniolului.

Rafael Nadal s-a calificat în cea de-a 6- semifinală la US Open şi în cea de-a 26-a la un turneu de Mare Şlem:

Rafael Nadal (Spania, 1, loc pe care l-a ocupat prima dată în august 2008, 31 de ani) [1]Juan Martín del Potro (Argentina, 28, clasament maxim: 4 / ianuarie 2010, 28 de ani) [24] 

Palmares direct: 8-5

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com