Nu rata:

US Open 2017: Simona Halep, conferinţa de presă de la începutul turneului (video, transcriere).

Galerie
Credit Foto: @tennislovee7
Credit video: usopen.org via WTA Tennis Romania

Simona Halep a acordat conferinţa de presă de dinaintea turneului de Mare Şlem, US Open 2017:

Ea a început cu o glumă, care a stârnit hohotele de râs al jurnaliştilor:

Ce multă lume e! Am auzit că Roger a fost aici înaintea mea (în sala destinată conferinţelor de presă).

Apoi s-a intrat direct în subiectul legat de adversara din primul tur:

Când am aflat despre tragerea la sorţi eram pe teren, am primit un mesaj cu rezultatul tragerii. Reacţia a mea a fost una normală, m-am obişnuit, căci anul acesta am avut tablouri foarte grele, aproape de fiecare dată.
Totuşi mi-am pus întrebarea: “Cum este posibil? Chiar în primul tur al unui Grand Slam!”, dar mi-am continuat antrenamentul normal, nu mi s-a perturbat starea de spirit.

Legat de Sharapova şi de wild card-ul pe care l-a primit:

Organizatorii turneului au decis. Nu sunt îndrituită să vorbesc despre asta. Oricum este suficient de puternică, are multă experienţă, multe turnee câştigate.
Să joc împotriva ei va fi o mare provocare. M-a bătut de 6 ori, poate voi reuşi să schimb tendinţa.
Voi face tot posibilul să câştig meciul, dar şi să mă simt bine pe teren.

În partidele cu ea am fost foarte aproape de câteva ori, nu ştiu care sunt cauzele pentru care nu am reuşit. Poate jocul, pentru că joacă plat, riscant, iar eu nu am putut să domin în momentele importante ale partidelor cu ea, să-mi fructific oportunităţile.

Nu ştiu care va fi reacţia mulţimii – legat de faptul că Simona luptă pentru locul 1, iar Maria e fostă campioană aici (2006) – dar publicul a fost mereu fair aici, aşa că aştept o atmosferă plăcută.

Faţă de 2014, când am jucat de mai multe ori cu ea, sunt o altă jucătoare: mai bună, cu experienţă mai mare, am înfruntat multe situaţii, mă simt mai bine şi sunt pregătită să o întâlnesc din nou. Nu contează rezultatul, încerc să schimb ceva, vom vedea.

Nu mă gândesc la ea, ci la mine, la jocul meu şi voi face tot posibilul ca să câştig. Nu vreau mă gândesc că joc cu Maria Sharapova în primul tur. Ea revine, a fost o jucătoare foarte bună, este în continuare o jucătoare bună.

Legat de lupta pentru locul 1, în care sunt implicate 8 jucătoare:

Cred că este benefic pentru întregul tablou, căci fiecare jucătoare crede acum că are o şansă, Şlemurile sunt câştigate acum de jucătoare diferite.

Legat de cum suportă presiunea legată de locul 1 WTA:

N-am fost practic decât de două ori aproape de locul 1, căci la Cincinnati scorul a fost atât de sever, încât n-am fost deloc aproape.
Am avut prea multă presiune legată de acest subiect, acum nu mai am. 8 jucătoare pot să-l acapareze, dacă voi merita voi fi eu aceea, dacă nu, nu.
Dar cred că am ratat destul acest obiectiv, aşa că acum încerc să nu mă mai gândesc la asta şi poate – fiind mai relaxată – voi reuşi.

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com