Nu rata:

US Open 2018: Steve Simon, directorul executiv WTA, portavocea Serenei Williams.

Embed from Getty Images

Într-un comunicat dat publicităţii acum câteva ore, Steve Simon, CEO (director executiv) al WTA, scrie:

Ieri, finala US Open s-a încheiat cu încoronarea unei campioane merituoase, Naomi Osaka. WTA o aplaudă pentru realizarea ei excepţională.

Dar ziua de ieri a adus în prim plan şi întrebarea dacă diferite standarde sunt aplicate în mod egal bărbaţilor şi femeilor.
WTA consideră că nu trebuie să existe standarde diferite în aprecierea emoţiilor exprimate de ei şi lucrează pentru ca toţi jucătorii să fie trataţi la fel.
Nu credem că acesta a fost cazul aseară.

Credem de asemenea că problema consilierii de către antrenori trebuie abordată şi permisă peste tot în tenis. WTA este în favoarea consilierii pe teren, dar revizuiri sunt necesare.

Partida de ieri a pus în lumină pe unul din starurile noii generaţii, dar şi pe una din cele mai importante jucătoare de tenis.
Aşteptăm cu nerăbdare alte partide între ele şi sperăm că ce s-a întâmplat ieri să nu se mai repete.

Menţionăm încă o dată că WTA nu are nicio putere asupra turneelor de Mare Şlem, amenda aplicată Serenei a fost deja anunţată de către USTA, aşadar comunicatul de mai sus al lui Steve Simon – care a mai avut luări de poziţie în favoarea jucătoarelor “profitabile” circuitului – este una de politică generală şi grăieşte de la sine.

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com