Nu rata:

US Open 2019: Bianca Andreescu a câştigat primul turneu de Mare Şlem al carierei!

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Bianca Andreescu a câştigat primul turneu de Mare Şlem al carierei, după o finală pe care a dominat-o categoric până la prima minge de meci şi pe care a încheiat-o rezistând unei reveniri în forţă a Serenei Williams, dând dovadă de o maturitate ieşită din comun pentru vârsta ei.

Finala US Open 2019 s-a încheiat cu rezultatul:

Bianca Andreescu (Canada, 15 WTA) [15] – Serena Williams (SUA, 8) [8] 6-3, 7-5

Partida a durat 1h39′.

Bianca a reuşit să câştige primul joc al partidei cu returul, după ce a revenit de la 15-40 cu 4 puncte consecutive, ultimele două cu ajutorul a două duble greşeli ale adversarei. A urmat o perioadă de acalmie până la 4-2, răstimp în care s-a câştigat clar cu serviciul. La acel scor Bianca a ratat 4 şanse de dublu break, pentru ca în următorul să aibă de înfruntat singura minge de break din primul set. Serviciul excelent a scos-o din încurcătură pe  tânăra canadiancă, ea încheind setul cu un al doilea break, acum doar ultimul punct fiind datorat unei duble greşeli a Serenei.

Statistica primului set

Credit Info: IBM Slamtreacker via usopen.com

În setul 2, Andreescu şi-a dus seria jocurilor câştigătoare la 4, pentru 2-0. În al 3-lea şi-a pierdut serviciul, dar a refăcut imediat diferenţa datorită unui nou break pentru 3-1. Ea a câştigat şi următoarele jocuri, dar la 5-1 a ratat o minge de meci, ca apoi să-şi piardă serviciul. Serena şi-a continuat revenirea şi a câştigat următoarele 3  jocuri – break-ul la zero – Bianca reuşind să revină în partidă abia când şi-a câştigat serviciul pentru 6-5, pentru ca imediat să încheie finala pe cel al adversarei, convertind a 3-a minge de titlu.

Statistica setului 2

Statistica partidei

Bianca acumulează în urma victoriei de turneu 1.998 de puncte WTA nete (2000 acum, minus 2 pentru runda 1 a calificărilor la ediţia trecută) şi va urca luni pe locul 5 în clasamentul WTA (4.835 puncte), Simona urmând să ocupe locul 6 (4.803).

Serena a pierdut a 4-a finală de Mare Şlem la rând, după ce nu reuşea să câştige vreun set nici în precedentele 3: Wimbledon 2018, US Open 2018 şi Wimbledon 2019.

Premiul financiar al campionei este de 3.850.000 USD şi al finalistei de 1.900.000 USD.

Galerie videoclipuri (5)

One Comment

  1. FELICIA M MANDREA

    08/09/2019 at 3:46 am

    Toti expertii de tenis, de la legendara Billie Jean King, Chris Evert, Martina Navratilova John McEnroe,etc au cazut de acord ca de data aceasta CA PANA ACUM SERENA NU A MAI INTALNIT NICI O JUCATOARE DIN CIRCUIT CARE SA JOACE LA ASA UN NIVEL RIDICAT DE TENIS PRECUM A JUCAT BIANCA ANDREESCU, CARE, CU CASTIGAREA ACESTUI PRIM GRAND SLAM LA US OPEN, A DEVENIT NOUA STEA DIN TENIS! TRAIASCA NOUA REGINA A TENISULUI — THE NEW TENNIS QUEEN, BIANCA ANDREESCU!

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com