Nu rata:

Vremea schimbărilor: Noi reguli introduse şi în circuitul WTA.

Credit Foto: wtatennis.com

WTA vine cu schimbări de regulament – în completarea celor operate de turneele Mare Şlem – începând deja cu anul viitor:

O jucătoare care s-a înscris în calificările unui turneu de Mare Şlem sau este pe lista rezervelor pentru acestea nu va putea să participe şi în turneele WTA – la simplu, dublu sau în calificări – în săptămâna premergătoare. Dacă la ora încheierii înscrierilor pentru calificările unui turneu de Mare Şlem o jucătoare se află pe ambele liste, ea va rămâne pe cea a turneului de Mare Şlem, iar WTA o va retrage de pe cea a turneului din săptămâna premergătoare.

De asemenea, o jucătoare nu are voie să primească o invitaţie (wild card) pentru turneele WTA din săptămâna premergătoare unui turneu de Mare Şlem dacă este deja înscrisă în calificările acestuia. Dacă însă jucătoarea pierde în condiţii de etică sportivă, ulterior ea are voie să primească o invitaţie în calificările turneului major.

Dacă însă se retrage de pe tabloul turneului WTA şi joacă în calificările turneului de Mare Şlem, va fi amendată cu 10.000 USD.

Legat de acest ultim aspect, orice jucătoare va fi amendată, după primele două retrageri în turul 1 (simplu sau dublu), pentru fiecare  retragere suplimentară în decursul sezonului, conform Codului de Conduită, secţiunea comportament nesportiv.

*

Exemplul care este citat cel mai des că a stat la originea acestei reguli discutabile – ce valoare vor avea de exemplu calificările turneului WTA International Hobart (în săptămâna dinaintea AO) ar fi una din întrebările care se ridică – este partida dintre Sachia Vickery (SUA) şi Elise Mertens (Belgia) în turul 2 al turneului de la Hobart. Amândouă doreau să participe la calificările Australian Open, amândouă au chemat trainerul după prima schimbare de teren şi Vickery s-a retras după primul joc. Până la urmă pentru Mertens a ieşit bine, căci ulterior a câştigat turneul.

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com