Nu rata:

Wimbledon 2017: Cum au obţinut Monica Niculescu şi Angel Chan un rezultat excepţional. Cronica unei partide dramatice. Nou maxim al carierei pentru Monica în clasamentul WTA de dublu!

Victoria perechii Monica Niculescu şi Hao-Ching Chan din semifinalele turneului de Mare Şlem, Wimbledon 2017 a fost obţinută la capătul unei partide lungi dar şi extrem de tensionate.

Motivul a fost echilibrul perfect între cele două perechi care nu s-a rupt decât într-un târziu tocmai din cauza simetriei ce a existat între ele:

  • mai întâi coeziunea extrem de redusă ale cuplurilor, ambele la de-abia cel de-al doilea turneu jucat împreună
  • apoi situaţia creată de diferenţa de valoare din interiorul aceluiaşi cuplu. Dacă la perechea “noastră”, Monica a fost la fel ca în sferturi jucătoarea mai bună, acum ea şi-a găsit la adeversare o contrapondere în micuţa japoneză Makoto Ninomiya, o jucătoarefoarte tehnică, dar şi sigură pe jocul ei, cu extrem de multe reuşite, în timp ce Voracova a greşit mult şi a avut ca reuşite izolate doar câteva loburi spectaculoase şi ceva aşi.

Ironia face ca tocmai de la cele două lidere să se fi creat diferenţa în favoarea adversarelor lor: Când Monica Niculescu şi-a pierdut serviciul în setul 2, adversarele şi-au adjudecat manşa, iar break-ul pe serviciul lui Ninomiya a asigurat cuplului româno-taiwanez calificarea în finală.

Şi ca să-i facem dreptate lui Angel Chan, descrierea de la început nu i s-a mai potrivit după ce a primit un time-out medical în setul decisiv la 3-4: din acel moment parcă a intrat o altă jucătoare pe teren, n-a mai greşit şi a avut câteva lovituri excelente în momentele cheie, deşi se schimonosea de durere.

De precizat legat de desfăşurarea scorului că Niculescu / Chan au ratat două mingi de set în prima manşă şi au trebuit să şi-o adjudece apoi în tie-break şi că seturile 2 şi 3 nu au avut break-uri, decât în jocurile finale, în schimb oportunităţi de break au fost o puzderie de-a lungul partidei (vezi statistica) din care trei sferturi pentru Monica şi Angel, ceea ce a făcut ca partida să fie extrem de greu de urmărit pentru cei implicaţi emoţional, aşa cum am fost noi.

Monica Niculescu îşi va îmbunătăţi de luni maximul carierei în clasamentul WTA individual de dublu: ea va ocupa locul 14, cu un loc peste cea mai bună clasare de până acum, care data din august 2016.

Şi în sfârşit toată admiraţia pe care cuvintele nu o pot exprima decât neîndemantic atât pentru jocul excepţional al Monicăi, dar şi pentru determinarea ieşită din comun cu care a abordat partida – şi în general turneul – dar şi pentru atitudinea colegială de are a dat dovadă faţa de partenera ei.
De ce parteneră are parte mezina Chan!

Credit Info: wtatennis.com

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com