Nu rata:

Wimbledon 2017: Simona Halep pierde după ce a fost la două puncte de îndeplinirea obiectivului.

În partida contând pentru sferturile de finală ale Wimbledon 2017:

Johanna Konta (Marea Britanie, 7) [6]Simona Halep (2) [2] 7-6(2), 6-7(5), 6-4

Partida a durat 2h38′.

Un meci dramatic, tensionat, de un foarte bun nivel tehnic şi extrem de echilibrat.

Ambele jucătoare au servit excelent, astfel încât după break-ul lui Konta din ghemul 7, care a anihilat break-ul Simonei din ghemul 2 şi care a restabilit egalitatea la 4, s-au mai jucat alte 20 de ghemuri – până la 2-2 în setul decisiv – cu ambele jucătoare câştigându-şi ghemurile de serviciu.

Între timp s-au jucat evident două tie-break-uri: pe primul Simona şi l-a adjudecat clar, iar în al doilea a condus cu 5-4 fiind deci la două puncte de victorie.
Aici aş avea o singură rezervă legată de partida de astăzi: Simona a jucat temător, n-a riscat. Dar până la urmă ea a fost acolo, nu noi, aşa că…

Mai departe, după ce Konta şi-a adjudecat setul cu 3 puncte consecutive, i-a anihilat Simonei şi ultima şansă pe care a avut-o  în meci: a salvat o minge de break a jucătoarei noastre în ghemul 2 al manșei decisive şi a câştigat apoi pe serviciul româncei în jocul 5.

Apoi ambele şi-au câştigat categoric jocurile de serviciu şi Simona nu a mai avut nicio şansă să recupereze.

Ultima minge a fost alterată de strigătul unui spectator, care a bulversat-o pe Simona. Singura excepţie de nesportivitate a publicului englez.

Simona Halep încheie turneul pierzând un meci în care a dat tot ce a putut, a servit excelent în faţa unei adversare care juca din ce în ce mai bine pe măsură ce meciul trecea.

Nu m-aş alătura eventualelor reproşuri legat de o abordare mai agresivă a jocului, pe care trebuia s-o adopte Simona, căci este evident că a existat totuşi o presiune enormă în mentalul ei creată de implicaţiile acestei partide.

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com