Nu rata:

WTA Beijing 2017: Conferinţa de presă a Simonei Halep după victoria din semifinale (transcriere) şi înregistrarea integrală a partidei.

Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Photography

Conferinţa de presă a Simonei Halep de după victoria din semifinalele turneului WTA Premier Mandatory “China Open” şi înregistrarea integrală a partidei (videoclipurile la sfârşitul ştirii).

Am dominat meciul şi am controlat tot. Am ştiut cum să joc împotriva ei, căci am pierdut la French Open, deşi conduceam. Aşa că mi-am respectat planul de joc şi am făcut-o foarte bine.
La ultimul punct mi-au tremurat picioarele, este firesc, dar de data asta m-am controlat mai bine şi s-a terminat foarte bine.

La întrebare dacă la break-ul lui Ostapenko de la mijlocul setului 2 şi-a făcut griji că “se întâmplă din nou”, Simona a răspuns:

Nu m-am gândit la asta şi în plus la French Open am avut set şi 3-0, aici era uşor diferit. Totuşi, ea a jucat foarte bine acele două ghemuri. Am încercat să rămân concentrată, să nu fac pasul înapoi, să nu mă îndepărtez de linia de fund, să blochez şi să lovesc toate mingile.
Fără îndoială că serviciul a fost cel mai mare atu al meu astăzi, de-a lungul întregului meci.
Cred că mental am abordat altfel partida şi de aceea am putut s-o câştig.

Apoi Simona a răspuns la întrebarea legată de schimbarea ei de mentalitate după Miami şi de cât de mândră este că a reuşit să rezolve problema, dupa ce a identificat-o:

Da, am acceptat că am o problemă şi am muncit mult ca s-o elimin. Toată lumea din jurul meu m-a ajutat şi în special o doamnă foarte specială care m-a învăţat cum să mă schimb. Îi mulţumesc pe aceasta cale dânsei, dar şi echipei mele. Ei au crezut mereu că pot să-mi îmbunătăţesc atitudinea şi am început şi eu să fiu convinsă de acest lucru, ceea ce a fost aspectul decisiv. Acum vreau doar să rămân la fel, ba chiar să devin şi mai puternică, pentru că şi astăzi am avut câteva momente în care am fost puţin nervoasă.

Ce ai schimbat la jocul tău la China Open, de ai reuşit să-ţi iei atâtea revanşe?

Este clar că nu voi uita niciodată acest turneu din două motive: cel mai important este că am bătut-o pe Sharapova, pierdusem la ea de prea multe ori şi apoi că am învins-o pe Ostapenko, după înfrângerea dură din finala de Mare Şlem şi astfel am devenit numărul 1 WTA. Chiar dacă n-am jucat cel mai bun tenis al meu în China, anul acesta a fost excelent până acum.
Serviciul meu a fost mai bun pentru că am lucrat mai mult după înfrângerea de la US Open, pe care am folosit-o ca pe o motivaţie în muncă.

Întrebată despre ce gânduri au stat în spatele emoţiilor şi a lacrimilor de după finalul partidei, Simona a explicat:

Am simţit că visul meu a devenit realitate. În acele momente nu eşti convins 100% că lucrurile se întâmplă cu adevărat. Pentru prima dată am plâns de fericire pe teren, căci de supărare am plâns până acum de câteva ori.
A fost cel mai frumos moment al vieţii mele şi vreau să-l păstrez ca atare.
De mâine deja va trebui să resetez totul, să joc la fel şi să muncesc şi mai mult, căci mai am câteva visuri în cariera mea.

Întrebată care ar fi acestea, Simona a răspuns:

Vă spun doar unul, dar pe care îl ştiţi: să câştig un turneu de Mare Şlem.

Eşti a cincea jucătoare care ocupă locul 1 în acest an. Ai de gând să rămâi mai mult pe acest loc?

Desigur, dar pentru moment vreau doar să mă bucur că sunt acolo. Evident că unul din visele mele este să rămân cât mai mult pe acel loc şi îmi doresc ca aceasta să nu mă afecteze, adică nu vreau să mă relaxez.
Este un lucru important, dar multe altele au reuşit aceasta, sunt una dintre ele şi mă bucur, dar sunt la mijlocul carierei şi mai am mulţi ani de jucat înaintea mea, aşa că vreau să rămân concentrată şi să-mi fac treaba.

Am încercat să nu mă gândesc prea mult la acest obiectiv – mai ales când ajunsesem la 5 puncte distanţa de el –  astfel încât presiunea să nu mă afecteze.
Aşa că aici am venit doar ca să-mi fac treaba, deşi la început nu m-am simţit prea bine din cauza unor probleme la stomac, pe care le-am resimţit încă de la Wuhan.

Despre partida de mâine (nu se ştia încă adversara):

Astăzi nu mă voi gândi la asta cu siguranţă. Mâine de dimneaţă voi discuta cu echipa mea – la fel cum am făcut-o mereu aici – despre tactică şi despre cum trebuie să joc. Ambele lovesc puternic, aşa că voi adopta tactica din meciurile cu Sharapova sau Ostapenko şi voi aborda meciul şi nu rezultatul.

Mereu mi-a plăcut în China, căci am mulţi fani aici. Doar că mâncarea diferită a impietat şi asupra stării mele fizice. Dar de-acum mă bucur şi mai mult că sunt în China.


ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com