Nu rata:

WTA Bucureşti 2017: Gabriela Ruse a pierdut, dar a arătat destule lucruri frumoase.

Credit Foto: “BRD Bucharest Open”

Credit Foto: Tenisite.info

Gabriela Ruse a confirmat astăzi, la cel mai important meci al carierei ei, ceea ce bănuiam, şi anume că nu este deloc departe de nivelul de top al circuitului WTA.

Întâlnind pe una dintre cele mai valoroase jucătoare pe zgură din circuit, cu o mare experienţă şi în revenire de formă, Gabi a arătat pe de o parte că posedă gama loviturilor cerute la un asemenea nivel, că stăpâneşte bine selecţia lor şi mai ales, că are dârzenia fără de care oricât de talentat ar fi un jucător nu poate răzbi.
Nu a fost joc al partidei din optimile de finală ale WTA International “BRD Bucharest Open” în care tânăra noastră jucătoare să nu câştige cel puţin un punct excepţional. Ea a rezistat de asemenea în raliurile pe care i le impunea Suárez Navarro.
Tactica hiperagresivă a Gabrielei, care a încercat tocmai să împiedice aceste raliuri a dat şi ea de multe ori roade, adversara ei neaşteptăndu-se la atât “tupeu” din partea oponentei ei.

Cât despre puterea de luptă a lui Gabi Ruse, după ce pierduse primul set, doar din cauza unui break, ea s-a lăsat dominată de Carla la începutul manşei a doua, aceasta a profitat şi scorul a devenit rapid 0-4. Şi tocmai când îmi ziceam “asta e, atât a putut astăzi, s-a resemnat”, ea a renăscut şi a reuşit o serie fantastică de 4 ghemuri consecutive, înfrângând la rându-i serviciul jucătoarei din Spania.

Doar o scădere inerentă în concentrare – lipsa de jocuri la un asemenea nivel – în ghemul 9 materializată printr-o serie de erori au înclinat balanţa în favoarea lui Navarro.

Speranţe sunt, şi chiar mari, legate de viitorul carierei lui Gabi, rămâne doar ca ea să fie sănătoasă şi să joace cât mai mult, astfel încât să-şi poată consolida, expune şi valorifica talentul mare.

Rezultatul partidei din optimile de finală:

 Carla Suárez Navarro (34 WTA) [2] – Gabriela Ruse (312) [WC] 6-3, 6-4

Partida a durat 1h29′.

GR – CSN

Credit Info: wtatennis.com

 

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com