Nu rata:

WTA Budapesta 2018: Mihaela Buzărnescu, victorie în primul tur!

Embed from Getty Images

Cap de serie pentru prima dată pe tabloul unui turneu WTA, Mihaela Buzărnescu şi-a onorat acest statut, mai întâi prin joc şi apoi prin rezultat.

Ea a fost cea care a dictat condiţiile, ritmul, plimbându-şi mereu adversara dintr-un colţ în altul al terenului, ţinând-o mult în spatele liniei de fund şi obligând-o astfel la o permanentă defensivă, e adevărat realizată cu multă ardoare şi în primul set cu multă pricepere de către jucătoarea din Spania.

În partida contând pentru primul tur (R32) al turneului WTA International “Hungarian Ladies Open”, care se dispută la Budapesta:

Mihaela Buzărnescu (39 WTA) [5] – Lara Arruabarrena (Spania, 82) 7-6(5), 6-1

Partida a durat 1h47′.
În prima manşă, de la 2-1 pentru Mihaela, 4 jocuri s-au câştigat cu returul, două de fiecare parte. Apoi, spiritele s-au calmat, dar doar pentru puţin timp căci la 5-4, jucătoarea noastră a avut 3 mingi de set pe serviciul adversarei. Toate salvate de Arruabarrena.
Astfel s-a ajuns la tie-break, unde Mihaela a ridicat nivelul, a fost şi mai agresivă şi a ajuns să conducă: 6-3. Alte două mingi de set ratate, pentru ca în sfârşit, ultima să fie fructificată.
În manşa a doua, o singură ezitare a avut Mihaela şi anume în al doilea joc, pe care l-a pierdut pe propriul serviciu. Din acel moment însă, jucătoarea clasată în top 40, a lăsat emoţiile deoparte şi s-a dus glonţ spre final cu 5 game-uri câştigate consecutiv.

30 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 3.400 USD sunt recompensele Mihaelei pentru această victorie, care în optimile de finală o va întâlni pe Alison van Uytvanck (Belgia, 80, clasament maxim: 41 WTA / octombrie 2015, 23 de ani), care ieri a învins-o pe Ocèene Dodin (Franţa, 95): 6-3, 6-2 în 11h16′

Mihaela a învins-o pe van Uytvanck în singura lor întâlnire de până acum: 6-4, 6-2 în finala turneului ITF 100k Poitiers 2017 (hard).

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com