Nu rata:

WTA Cincinnati 2017: Simona Halep, conferinţa de presă de după calificarea în finală (video şi transcriere).

Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Photography / Womens Tennis Blog

La conferinţa de presă de după calificarea în finală, Simona Halep a spus:

M-am simţit excelent pe teren şi acum mă simt şi mai bine (râde).
M-am gândit să-l chem pe Darren la pauza dintre seturi, dar eram concentrată şi nu aveam nevoie de vreo idee pentru a schimba ceva şi a fost mai bine aşa.
Cred că meciul de ieri (alatăieri, cu Konta, n.m.) mi-a dat multă încredere şi tot de atunci am început să simt jocul, să simt că pot să lovesc mingea, aşa că astăzi a fost mult mai bine. M-am mişcat foarte bine. Sunt în apele mele şi joc fără presiune.
Am avut acelaşi plan ca în meciul precedent: să fiu agresivă, căci dacă intru în defensivă nu am şanse în faţa genului acesta de jucătoare. Deseori m-am angrenat în jocul ei de forţă şi am câştigat câteva puncte. Mă bucur că pot juca aşa şi vreau să îmbunătăţesc această tactică.
În plan psihic, nu trebuie să accept presiunea, ci să intru pe teren şi să-mi fac jocul.
L-am întrebat pe fratele meu – via SMS – dacă este adevărat că voi fi doar la 5 puncte de locul 1 şi el mi-a răspuns că da, la care eu am spus: “incredibil!”

Un reporter a informat-o că şi Roger Federer este la 5 puncte de Andy Murray (locurile 2 şi 3 ATP n.m.), la care Simona a răspuns: “e bine, măcar nu sunt singura în situaţia asta”.

M-am dus să văd meciul lui Rafa (cel pierdut cu Kyrgios, foto mai jos) pentru că îmi place să-l văd jucând, e mereu în meci 100% la fiecare minge, chiar şi atunci când nu câştigă. Era o atmosferă frumoasă la meci şi am profitat ca să vorbesc cu Darren.
Nu pot să mă compar cu Kyrgios, din cauza serviciului, dar a jucat extraordinar. Se simte bine şi joacă la fel.

Legat de planul tactic pentru finală:

Nu depinde mereu de mine, ci şi de felul în care joacă adversara, dar dacă respect planul tactic am o şansă mai mare. Aşa că nu voi schimba nimic, voi juca la fel ca în primele meciuri. Ştiu că ea (Muguruza, n.m.) are multă încredere, venind cu titlul de la Wimbledon şi este favorită, în opinia mea. Loveşte puternic, dar ştiu deja cum va veni mingea.
Ştiu că joacă agresiv, stă aproape de linia de fund şi loveşte tot, aşa că va trebuie să răspund repede, să fiu puternică pe picioare, să mă mişc bine şi s-o împing înapoi
Nu vreau să mă gândesc la rezultat ci să mă duc pe teren şi să mă bucur de partidă.

Legat de locul 1 WTA:

Este pentru a treia oară. Ori va fi cu noroc, ori va fi o altă experienţă (râde).
Nu vreau să mă gândesc la asta. Ştiu că dacă voi păstra acest nivel, obiectivul va fi atins cu siguranţă, dacă nu mâine, în următoarele săptămâni, dar mă simt mult mai bine acum.

Apoi Simona s-a amuzat pe seama unei postări pe Twitter a unui ziarist, care îi sugera ca pentru a acoperi decalajul de 5 puncte, în cazul în care nu câştigă finala, să ia un wild card la ITF 60k de la Artvin (Turcia) de săptămâna viitoare, să câştige în primul tur (8 puncte) şi apoi să se retragă.

Am început să mă gândesc la locul 1 WTA atunci când am intrat în top 10 WTA, dar când Serena juca părea complicat.
Voi vedea cum voi juca după ce voi ajunge numărul 1 WTA – legat de întrebarea că anumite jucătoare nu au performat la fel, după ce au atins acea poziţie – deocamdată să ajung acolo. Şi aş vrea să câştig locul 1 pe teren, nu printr-o conjunctură favorabilă.

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com