Nu rata:

WTA Hobart 2018: S-a stabilit ora de la care Mihaela Buzărnescu va juca cea de-a doua semifinală a carierei în circuit.

Embed from Getty Images

Mihaela Buzărnescu făcea anul trecut furori în circuitul ITF, cu un intermezzo în circuitul WTA, semifinala de la WTA International Linz 2017.
Fie doar şi acele rezultate obţinute de o jucătoare ajunsă la 29 de ani şi aflată de două ori în pragul retragerii din cauza accidentărilor au atras atenţia în lumea tenisului.

Rămânea ca Mihaela să răspundă la întrebarea nerostită, dar care era în mintea tuturor: cum va performa ea în circuitul WTA, cunoscut fiind faptul că exigenţele sunt mai mari.

Iată că Mihaela a dat răspunsul şi încă foarte devreme în sezon, la cel de-al doilea turneu al anului: “nicio problemă” pare ea să fi spus azi pe teren, când nu numai că s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele unui turneu WTA, dar a făcut-o de o manieră entuziasmantă: 5 mingi de set salvate în prima manşă şi apoi o dominare absolută în cea de-a doua, urmare a unui joc minunat. Ofensivă, tăioasă, precisă – în faţa unei adversare care în mai anul trecut era pe locul 36 WTA – Mihaela a fost astăzi şi mult mai liniştită, dovadă că începe să se simtă în largul ei şi la acest nivel.

Ea va aborda mâine partida din ultimele patru în primul meci al sesiunii de seară, cu începere de la ora 10.00:

Mihaela Buzărnescu (57 WTA) – Lesia Tsurenko (Ucraina, 43, clasament maxim: 29 WTA / iulie 2017, 28 de ani) [5]

Palmares direct: 0-0

Lesia Tsurenko s-a calificat în semifinale după victoria de astăzi la Aryna Sabalenka (Belarus, 69): 6-1, 6-1 după 1h6′ şi cele la Yulia Putintseva (50): 6-3, 6-2 după 1h13′ – în turul 2 şi Timea Babos (49): 7-6(2), 6-2 în 1h44′ – în turul 1.
Anul trecut, Tsurenko a progresat de pe locul 58 pe locul 42 în urma victoriei de turneu de la WTA International Acapulco, a semifinalei de la WTA International ‘s-Hertogenbosch, a sferturilor de finală de la turneele WTA Premier Stanford şi Moscova şi a calificărilor în runda a 3-a la Roland Garros şi Wimbledon.
Anul acesta, ea a trecut la WTA Premier Brisbane de Ashleigh Barty (SUA, 17) [8]: 6-2, 6-2 în primul tur şi a pierdut la Kaia Kanepi (Estonia, 99): 4-6, 3-6 în turul 2.
Tsurenko s-a calificat şi anul trecut în semifinale la Hobart, dar nu s-a prezentat la meciul pe care trebuia să-l dispute cu Monica Niculescu, din cauza unei viroze.

*

Cealaltă semifinală a turneului va începe  nu mai devreme de ora 5.00 AM şi va fi:

Heather Watson (Marea Britanie, 74) [Q] Elise Mertens (Belgia, 36) [2]

*

În ultimul sfert de finală al probei de dublu:

Veronika Kudermetova (Rusia, 60) / Aryna Sabalenka (Belarus, 252) – Raluca Olaru (36 WTA la dublu) / Olga Savchuk (Ucraina, 33) [1] 6-1 , 7-5 în  1h11′

Raluca şi Olga au ratat câte o minge de set la 5-3, respectiv 5-4

*

Ordinea de joc – 12.01 – WTA Hobart 2018

Interviul de pe teren al Mihaelei (Credit video: WTA Romania):

Announcer: Felicitări! Ce performanţă! Eşti la cea de-a doua semifinală WTA la simplu!

Mihaela: Vă mulţumesc foarte mult! Sunt foarte bucuroasă de acest rezultat! Vă mulţumesc tuturor!

A.: Ai avut un început de partidă mai greu. Ce s-a schimbat pe parcurs, când după 2-5 ai reuşit să câştigi 11 jocuri din 13?

Mihaela: Am fost mai relaxată şi am primit o doză mare de încredere din partea echipei mele căci, după cum am mai spus-o, jucăm un sport dur şi suntem mereu supuşi presiunii.

A.: Ai avut un an 2017 excelent, ai intrat în top 100 WTA – cea mai vârstnică jucătoare în această postură din ultimii 10 ani. Ce s-a schimbat anul trecut pentru tine?

Mihaela: De fapt, la începutul anului am vrut să renunţ, dar apoi mi-am schimbat mentalitatea, am devenit mai relaxată, nu m-am mai lăsat afectată de presiune. Am primit şi ajutor la acest capitol.

A.: Felicitări! Tenisul tău a fost fantastic astăzi

One Comment

  1. ViR

    11/01/2018 at 9:18 pm

    sunt foarte dezamagit de situatia in care se afla Raluca – a ajuns la o intelepcine a jocului si la un nivel de constiinta de coechipier ridicate, a facut un salt destul de mare sub acest aspect in 2017, dar nu are perechea potrivita cu care sa obtina rezultatele care-i sunt la indemana ! ori a imbatranit Olga si implicit nu mai are tragere de inima, ori a devenit invidioasa pe Raluca, aceasta putand avea initiativa si sa coordoneze echipa, depasind in sfarsit starea de docilitate si subordonare ! pare ca nu mai rezoneaza bine, ceva incompatibilitate de caracter ! Succes !

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com