Nu rata:

WTA Indian Wells 2018: Simona Halep, interviu acordat Tennis Channel, după victoria de aseară. Alte fotografii.

Credit foto: Jimmie48 Photography / Womens Tennis Blog & sina.com

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei de ieri

După victoria din optimile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open“, Simona Halep a acordat un interviu lui Justin Gimelstob (fost jucător, cu maxime ale clasamentului 63 ATP la simplu / 1999 şi 18 ATP la dublu / 2000) pentru “Tennis Channel” (videoclip la sfârşitul ştirii):

JG: Cum reuşeşti să-ţi foloseşti viteza şi mobilitatea excelentă care te-au dus la vârf, în partidele cu aceste tinere pe care le vedem cât de tare lovesc?

Simona: Împotriva lui Caroline Dolehide a fost foarte greu, căci loveşte foarte tare şi spin-ul ei este atât de dificil de returnat. Am fost nevoită să lovesc mereu peste umăr, aşa că a doua zi mă cam durea. Dar am încercat să o împing înapoi atât cât am putut şi am pus-o să se deplaseze.
De fapt se mişcă bine, dar a fost suficient să plimb mingea în jurul terenului şi să-mi sporesc gradul de agresivitate.

JG: Un tipar complet diferit împotriva lui Wang astăzi, în care a trebuit să alternezi ofensiva cu defensiva. Ce te-a mulţumit mai mult în această partidă?

Simona: Joacă altceva – mai plat – şi mi-a fost mai uşor să direcţionez mingea. Am deschis terenul cât de mult am putut şi am încercat să fiu mai agresivă, dar am greşit cam mult.
Totuşi, m-am deplasat bine şi sunt bucuroasă că sunt din nou în sferturile de finală.

Privindu-se pe ecran în timpul partidei, Simona remarcă:

Forehand-ul meu este excelent (“on fire”) la acest turneu. Îl simt mult mai bine. Învârt mingea mai mult, folosesc spin-ul mai des şi astfel pot să direcţionez mingea oriunde vreau.

JG: Eşti cea mai bună jucătoare a lumii. Te simţi altfel?

Simona: Bine, sunt numărul 1 în lume, poate nu sunt cea mai bună, căci Serena este în opinia mea cea mai bună jucătoare.
Dar savurez momentul şi această poziţionare, muncesc din răsputeri ca să-l păstrez şi poate într-o bună zi voi reuşi să câştig şi un turneu de Mare Şlem.

JG: Mi s-a părut interesant că ai venit aseară la Venus – Serena ca spectatoare. De ce ai făcut-o?

Simona: Pentru că îmi place cum joacă. Joacă atât de bine la vârsta asta, sunt atât de motivate. Am multe de învăţat de la ele şi de aceea am venit.

JG: Te-a ajutat Serena să obţii contractul cu Nike?

Simona (râde): Nu, domnul Ţiriac m-a ajutat şi este ceva foarte important pentru mine să fiu cu Nike. Este un vis care mi s-a împlinit.

JG: Ai jucat la junioare cu următoarea ta adversară, Petra Martic (în optimile de finală ale Roland Garros-ului junioarelor 2007, a câştigat Martic, n.n.). Ce ştii despre ea? Cum a progresat de atunci?

Simona: Cu certitudine este o adversară valoroasă, căci serveşte foarte tare şi forehand-ul are mult topspin şi aici mingea ricoşează, aşa că voi avea mult de muncă.
Dar până la urmă, toate meciurile sunt la fel, sunt pregătită, sunt aici ca să încerc să-mi fac jocul cel mai bun şi să lupt până la capăt în fiecare partidă.

JG: Felicitări pentru calificarea în sferturile de finală. Avem un număr 1 mulţumit.

 

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com