Nu rata:

WTA Lugano 2019: Iga Swiatek joacă în prima finală a carierei împotriva Polonei Hercog.

Iga Swiatek şi Polona Hercog

Asaltul junioarelor continuă, în această săptămână două dintre ele vor disputa finale în circuitul WTA.

Dacă Amanda Anismovafinalista de la International Bogota – îşi spusese deja destul de apăsat cuvântul în circuit, poloneza Iga Swiatek – de asemenea în vârstă de 17 ani – confirmă primele rezultate la senioare – victoria din primul tur al Australian Open 2019, cu care ne indispunea – şi se califică în prima finală WTA a carierei la “Samsung Open Presented by Corner”, care se dispută la Lugano.

Prin calificarea în finală ea şi-a asigurat un nou maxim al clasamentului – pentru prima dată în interiorul top 100 WTA – cel puţin locul 89.

Aici, Iga Swiatek – deţinătoarea titlurilor junioarelor la Wimbledon, în proba de simplu simplu şi Roland Garros, în cea de dublu – a obţinut o serie de rezultate interesante: 6-3, 3-6, 6-2 cu Viktoria Kuzmova (Slovacia, 46) [3] în optimi; 4-6, 6-4, 6-1 cu Vera Lapko (Belarus, 65) în sferturi şi 6-0, 6-1 cu Kristyna Pliskova (Cehia, 101) în semifinale.

Adversară în ultimul act îi va fi Polona Hercog (28 de ani), care va juca a 6-a finală a carierei – palmares 2-3 – prima după International Istanbul 2018, ultimul titlu la Bastad 2012.

După ce a trecut de Carla Suárez Navarro [2] în primul tur şi de Sorana Cîrstea, în al doilea, Hercog nu a mai avut probleme deosebite în următoarele două meciuri. Ea va progresa sigur până pe locul 66, dar este încă departe de cel mai bun loc al carierei – 35 WTA / septembrie 2011.

Finala

Iga Swiatek (Polonia, 115 WTA) – Polona Hercog (Slovenia, 89)

Palmares direct: 0-0

va începe la ora 12.30 şi va fi urmată de cea de dublu, cu echipa Cîrstea / Mitu prezentă la start.

Ordinea de joc – 14.04 – WTA Lugano 2019

Tablourile turneelor WTA

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com