Nu rata:

WTA Luxemburg 2018: Raluca Şerban, alături de Isabella Shinikova, rezultat excepţional pentru calificarea în semifinale!

Raluca Şerban a obţinut astăzi cea mai bună performanţă a carierei în proba de dublu. Participând pentru prima dată la un turneu WTA, ea a reuşit alături de partenera ei, Isabella Shinikova să le elimine pe favoritele principale ale turneului şi să se califice în semifinalele WTA International “BGL BNP Paribas Luxembourg”.

În partida contând pentru sferturile de finală:

Raluca Şerban (262 WTA la dublu) / Isabella Shinikova (Bulgaria, 306) [WC] – Lyudmyla Kichenok (Ucraina, 38) / Katarina Srebotnik (Slovenia, 23) [1] 6-1, 6-4

Partida a durat 1h.
Perechea româno-bulgară a dominat categoric primul set şi a câştigat de la 1-1 toate jocurile la rând. Ele au început foarte bine şi manşa a doua: 4-0 şi 5-2, scor la care au ratat două mingi de meci pe propriul serviciu. Au mai ratat una la primire în jocul următor, dar la 5-4 au trecut peste emoţiile inerente şi s-au impus.

Raluca şi Isabella acumulează câte 110 puncte WTA şi vor împărţi un premiu financiar în valoare de  2.770 €.

Adversarele din semifinale se vor decide în partida care a început deja: Vera Lapko (Belarus, 96) / Mandy Minella (Luxemburg, 604) – Akgul Amanmuradova (Uzbekistan, 242) / Ekaterina Yashina (Rusia, 184).

Fără orice intenţie de a polemiza, este absolut stupefiantă încrâncenarea organizatorilor turneului WTA International “BRD Bucharest Open” de a nu-i acorda niciodată Ralucăi un wild card, nici la simplu, în calificări, nici la dublu, ea neexistând practic pentru Federaţia Română de Tenis. Această situaţie a obligat-o să se mute împreună cu familia ei în Cipru, unde inclusiv ea a lucrat – a antrenat – pentru a-şi putea susţine deplasările la turneele ITF. De asemenea, a jucat şi în competiţiile pe echipe din Olanda, pierzând astfel un timp preţios, în dezvoltarea carierei.
Cine a văzut-o jucând – şi astăzi a reuşit multe puncte magnifice – cred că rămâne la fel de stupefiat de izgonirea acestei jucătoare, care continuă totuşi să joace cu (ROU) după numele ei.
Noroc că i-au acordat organizatorii din Luxemburg un wild card.

ComenteazĂ

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com